Marc Brys (STVV) blijft voorzichtig: "Een mooi antwoord op de kritiek die we kregen na vertrek van enkele spelers"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 5 reacties

Marc Brys wilde vooral zijn gram halen na nederlaag in Charleroi

Marc Brys (STVV) blijft voorzichtig: "Een mooi antwoord op de kritiek die we kregen na vertrek van enkele spelers"

Dankzij de 3-1 thuiszege tegen Charleroi lijkt Sint-Truiden play-off 1 niet meer te kunnen ontglippen. Marc Brys is echter nog voorzichtig en was vooral blij dat zijn ploeg reageerde na de 1-0 nederlaag uit de heenronde.

Het verlies in Charleroi zat duidelijk nog diep bij de Antwerpenaar. "De motivatie voor deze match was niet play-off 1", vertelde Brys na afloop. "We hebben in Charleroi een slechte match gespeeld. Als je daar zo'n verhaal hebt geschreven, dan moet je dat rechtzetten. De drive en de revanchegevoelens waren vandaag onze motivatie."

"De start was goed. Bovendien werden we gediend door de mooie inspanning en de goal van Boli", vervolgde de Truiense coach. "Na die 2-0 hebben we het onbewust wat laten hangen. Charleroi wilde wel na rust, maar wij wonnen vandaag door ons enthousiasme en onze gedrevenheid."

Play-off 1 dichter en dichter... 

STVV komt zowaar op gelijke hoogte van Standard, de nummer drie in de stand. Met nog drie speeldagen te gaan doen de manschappen van Brys een serieuze gooi naar play-off 1. "We staan waar we staan", relativeert Brys. "Uiteraard willen we er graag bij zijn, maar we spelen nog op Club Brugge en Moeskroen en thuis tegen Gent." 

"Ik heb altijd gezegd dat we 49 punten nodig hebben voor play-off 1. We hebben er nu 46, dus we hebben er minstens nog 3 nodig. 3 op 9 lijkt haalbaar, maar als je de tegenstand bekijkt, moeten we niet te snel denken dat we er al zijn. Laat ons gewoon focussen op de volgende opdracht. We hebben 13 op 15. Dat is een mooi antwoord op de kritiek die er was toen enkele spelers in januari vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties