Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Volg de match tussen Standard en Moeskroen live, samen met vele andere supporters.

Michel Preud'homme zet Milos Kosanovic in zijn basiselftal. Zo verhuist Merveille Bokadi naar de bank. Moeskroen pakte de afgelopen 6 matchen een puike 18 op 18. Kan het ook in Luik die statistiek in stand houden?
Aftrap in Luik
Moeskroen heeft de match op gang getrapt. Blijven 'Les Hurlus' hun straffe zegereeks doortrekken?
3
Eerste kans voor Moeskroen
De bezoekers komen niet om zich in te graven. Amallah probeert het vanuit een scherpe hoek, maar Ochoa duwt in hoekschop.
6
Emond laat de 1-0 liggen
Kosanovic stuurt met een lange bal Emond diep. De aanvaller blijft niet koelbloedig en besluit zwakjes op Butez.
9
Moeskroen komt er voetballend goed uit en heeft eigenlijk zelfs de bovenhand in deze openingsfase.
12
Moeskroen wil door middel van hoge druk Standard het uitvoetballen beletten. En dat lukt bovendien nog aardig ook.
15
Sclessin on fire
Heel Sclessin ziet twee fouten van de bezoekers, maar scheidsrechter Alen laat spelen. Het is Moeskroen dat een vrije trap krijgt, maar Leye trapt hoog over.
18
Kosanovic blijft even liggen. Alen neemt poolshoogte, maar de Serviƫr kan verder.
19
Laifis heeft geen medelijden met Vojvoda en gaat er als een ware TGV vandoor op zijn linkerflank. Zijn voorzet levert echter niks op.
21
Kosanovic laat zich in zijn hem zetten door de aalvlugge Awoniyi, Ć©Ć©n van de smaakmakers van de Henegouwers de laatste weken. Zijn pass lijkt echter nergens op.
21
Bakic probeert het eens van op afstand, maar zonder succes.
23
Leye blijft liggen en heeft verzorging nodig.
25
Leye kan niet meer verder
Leye komt niet meer op het veld. Benson, op de bank omdat hij ziekjes was, komt in zijn plek.
26
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Manuel Benson

28
Moeskroen krijgt plots veel ruimte. Vanheusden begaat een professionele fout, maar mag blij zijn dat de kaarten op zak blijven.
30
De vrije trap van Amallah is van betere makelij dan de poging van Leye een goed kwartier geleden. Ochoa heeft echter niet zo veel moeite met het schot.
32
Kansje Lestienne, nog steeds 0-0
Lestienne wordt aangespeeld door Kosanovic en trapt niet zo ver naast. Eindelijk nog eens een kans(je).
33
Prima actie van Benson, die al te makkelijk Carcela in de wind zet. Zijn prima voorzet levert wel niks op.
36
We hadden na 36 minuten spelen toch iets meer verwacht van deze mini-topper tussen twee Waalse teams.
38
Bijna 1-0 Standard!
Bij Standard hebben ze Carcela wakker gekregen. Met een leuke pass bedient hij Marin, het schot van Emond met links gaat nipt naast.
39
 Gele kaart voor Sidney Friede
De eerste gele kaart in deze wedstrijd is voor een bezoeker.
40
Marin twijfelt niet bij een vrije trap, maar Butez brengt redding. De vlam is eindelijk in de pijp!
42
Marin onderschept een pass van de bezoekers en brengt snelheid aan de bal. Hij speelt Lestienne aan, maar die zit voorlopig nog niet echt in de wedstrijd.
44
Het spel ligt voor de zoveelste keer stil. Deze keer is Boya het slachtoffer.
45+1
We lijken af te stevenen op een 0-0 ruststand.
45+1
Er komen liefst vier minuten extra tijd bij. Niet onlogisch na al het blessureleed in beide kampen.
45+5
Een hoekschop wordt het laatste wapenfeit van de eerste periode. Kan Standard nog iets klaarspelen?
45+5
Het antwoord is nee. Rusten met 0-0.

Scheidsrechter
Rust
Standard - Moeskroen: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Wel goals na rust?
Standard geeft de aftrap meteen weg. Krijgen we wel goals na de pauze?
47
Carcela draait prima weg, maar zijn schot is veel te slap.
50
Ochoa houdt Standard recht
Dat was nipt voor de Rouches. Friede zet zijn voet nog net tegen de bal, maar Ochoa pakt uit met een prima parade.
53
Kosanovic gooit een vrije trap voor doel. Standard houdt er een hoekschop aan over.
53

Goal
Doelpunt van Răzvan Marin (Milos Kosanovic)
Het staat 1-0 voor Standard. Marin ramt een ingestudeerde hoekschop van Kosanovic onhoudbaar voorbij Butez.
55
Scherpe reacties van Les Hurlus. Ochoa mag echter gaan uittrappen.
58
Even twijfel tussen Carcela en Mpoku. Die laatste trapt, maar niet echt overtuigend.
59
Carcela zit nu toch beter in de match. De Marokkaan vindt Mpoku, maar die zijn voorzet belandt in de handen van Butez.
60

Goal
Doelpunt van Taiwo Micheal Awoniyi (Selim Amallah)
Lang heeft Standard niet kunnen genieten van de voorsprong. Amallah bedient met een heerlijke pass Awoniyi, die bal over Ochoa wipt. 1-1, alles te herdoen.
62
Standard reageert meteen. Lestienne lokt een hoekschop uit.
64
Moeskroen heeft vertrouwen geput uit de gelijkmaker. Het speelt opnieuw vaker op de helft van Standard.
67
 Gele kaart voor Selim Amallah

68
Zowaar bijna de 1-2!
Na een vrije trap op links probeert Amallah het met een vluchtschot. Zijn poging wordt beroerd door Awoniyi. Een goede Ochoa voorkomt een Henegouwse voorsprong.
68
 Gele kaart voor Bruno Godeau
Godeau gaat stevig door op Carcela. Het komt hem op geel te staan.
70
Standard ontsnapt opnieuw
Bakic probeert het met een prima vrije trap, maar de bal gaat centimeters over de dwarsligger.
70
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Alen Halilović

71
Emond wordt uit zijn lijden verlost. Halilovic krijgt nog 20 minuten om de bakens te verzetten.
75
Mpoku schreeuwt het uit van de pijn na een fout, maar in de herhaling lijkt het vooral dat de bal gespeeld wordt.
76
Moeskroen de betere ploeg
Moeskroen is de betere ploeg in deze tweede helft. Al komt Standard er wel nog eens goed uit.
76
Benson wipt de bal over Fai, die obstructie begaat en geel krijgt. Vrije trap op de rand van de zestien.
77
 Gele kaart voor Collins Fai

78
Amallah zijn vrije trap wordt door de vuisten van Ochoa weggewerkt. Benson zijn poging strandt dan weer op een Luikenaar.
81
Nog 10 minuten voor de Rouches!
De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Komt er toch nog een slotoffensief?
82
Vervangen Maxime Lestienne
Ingevallen Moussa Djenepo

83
 Gele kaart voor Moussa Djenepo

85
Moeskroen is dan wel geplaagd door financiƫle zorgen, maar het lijkt wel goed op weg om een welverdiend punt uit Luik mee te graaien.
87
Carcela loopt zich vast, al moest hij altijd de bal sneller inspelen. Frustraties bij het thuispubliek.
88
Vervangen Frank Boya
Ingevallen Frantzdy Pierrot

90+1
Carcela zorgt nog eens voor gevaar, maar de bezoekers ruimen op.
90+2
Moeskroen scoort, maar de vlag de hoogte in
Een hoekschop van Moeskroen belandt aan de tweede paal in doel, maar Alen heeft een fout gezien.
90+3
Carcela bijna!
Carcela zoekt en vindt zijn goede linker, maar Butez pakt uit met een goede parade.
90+4
Standard ontsnapt opnieuw!
Benson snijdt naar binnen en via een Moeskroen-been belandt de bal tegen de netten. Alen fluit het doelpunt af wegens buitenspel.