Preud'homme reageert na Moeskroen: "Om te winnen moet je eerst en vooral de bal hebben"
Lode Nuyts
Lode Nuyts vanuit Luik
| 5 reacties

Standard-coach Michel Preud'homme reageert na Moeskroen: "Om te winnen moet je eerst en vooral de bal hebben"

Preud'homme reageert na Moeskroen: "Om te winnen moet je eerst en vooral de bal hebben"
Foto: © photonews

Michel Preud'homme had uiteraard liever de drie punten in Luik gehouden. De T1 van de Rouches zag hoe zijn team het moeilijk had met het uitstekend voetballende Moeskroen.

De Standard-coach had zijn jongens nochtans gewaarschuwd voor het sterk spelende Moeskroen. "We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden. Als je Moeskroen analyseert dan zie je dat ze alles hebben: techniek, kracht, organisatie en bovendien is er ook een coach die zijn visie kan overbrengen op het team."

"We hebben deze partij dan ook voorbereid als een topmatch. Maar als je dan achteraf terugkijkt moet je eerlijk zijn en zeggen dat zij beter waren in de duels. Ze waren ook telkens sneller op de tweede bal. En als je de bal niet hebt dan kan je de wedstrijd niet winnen", vertelt MPH. 

Moeskroen heeft alles: techniek, kracht, organisatie én een coach met een visie

Al zag de Luikse oefenmeester op bepaalde momenten wel mogelijkheden. "In een wedstrijd als deze moet je de kansen die je krijgt benutten. We hebben in de eerste helft twee à drie situaties gehad waarin we moesten scoren, dat lukte niet en dan wordt het natuurlijk moeilijk."

Play-off 1 

"In de tweede helft was de match meer in evenwicht. Maar het is zuur om een voorsprong in eigen huis weg te geven. Op het einde van de partij mogen we eigenlijk nog van geluk spreken dat die twee goals worden afgekeurd. Maar al bij al is 1-1 een billijk resultaat."

In de tweede helft was de partij meer in evenwicht maar een voorsprong weggeven is altijd zuur

En zo hebben de Rouches nog geen zekerheid over deelname aan play-off 1. "We hebben nu al meer punten dan vorig seizoen na dertig speeldagen. Play-off 1 komt heus wel maar we willen ons werk gewoon zo snel mogelijk afmaken."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties