Datum: 05/10/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Kehrweg Stadion
KV Mechelen rijft ondanks numerieke minderheid al derde uitzege binnen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Eupen met man meer onderuit tegen KV Mechelen

KV Mechelen rijft ondanks numerieke minderheid al derde uitzege binnen
Foto: © photonews

Gesterkt door de eerste competitiezege bij Cercle ging Eupen voor een 6 op 6, terwijl KV Mechelen het verlies tegen Club wilde doorspoelen. Het werd een strijd van elf tegen tien. Het waren de tien Mechelaars die konden vieren na goals van Vanlerberghe en Togui.

Wouter Vrancken deed voor de verre verplaatsing naar Eupen onder meer een beroep op aanvoerder Kaya - terug beschikbaar voor de dienst na het missen van de wedstrijd tegen Club - en De Camargo kreeg ook nog eens een basisplaats. Een hoofdrol was voor hen weggelegd bij de eerste kans uit de match. Het was Kaya die de hoekschop trapte. De Camargo besloot van dichtbij over nadat Van Damme het kopduel won.

KVM groeit in wedstrijd na aanvangsfase

Hoewel het vooral Eupen was dat geregeld de achterlijn haalde en zijn offensieve intenties toonde, kwam ook het tweede dreigende moment van Malinwa. Van Damme verstuurde een goede lange bal. Storm schoot na enkele bewegingen net voorlangs. Nadien geraakten de bezoekers meer in hun spel, zonder dat er veel bijkomend doelgevaar bij kwam kijken.

Vijf minuten voor rusten plots wel een gevaarlijke fase, op een andere manier weliswaar. Swinkels zat naast de bal en beging zo een stevige fout op Milicevic. Verboomen zag er een overtreding met de voet vooruit in en trok een wel erg streng oordeel: rechtstreeks rood. Toch had Mechelen snel reden om te vieren. Kaya speelde een vrije trap achteruit. Vanlerberghe zag zijn schot afwijken op Gnaka en zo was De Wolf verrast (0-1).

Ondanks hun numerieke minderheid hadden de bezoekers na de pauze wel zin in een tweede treffer. Van Damme gaf mee met Storm, die vlamde tegen de paal. Ook Tainmont kon in de herneming niet scoren. Eupen ging hierna wel doorlopend het balbezit opeisen, maar het grote gebrek aan creativiteit speelde de thuisploeg nog altijd parten.

Met mondjesmaat kwamen de Oostkantonners toch wat dichter bij de gelijkmaker. Een diepe bal op Bautista op het uur bleek een goed idee. Thoelen greep goed in. De doelman van KV Mechelen duwde later een afstandsschot van Milicevic over doel. Daar bleef het dan wel bij wat de aanvallende bedoelingen van Eupen betrof.

Togui geeft de doodsteek

KVM deelde zelfs de doodsteek uit. Eerst hield Kaya de bal heel fraai lange tijd bij. Vervolgens trok Storm hard voor doel en gleed Togui aan de tweede paal de 0-2 binnen. De VAR had wel lang nodig om te beslissen of het nu buitenspel was of niet. Uiteindelijk werd het doelpunt gevalideerd.

Kaya wilde zelf ook nog wel scoren. De aanvoerder van de bezoekers krulde het leer niet ver naast. De beslissing in de match was ondertussen wel gevallen: knap van KV dat het na een hele helft met een man minder toch de volle buit mee naar huis nam. Eupen werd nog eens met zijn beperktheden geconfronteerd.

Opstellingen

Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
De Wolf Ortwin 90' -
Beck Andreas 84' -
Koch Menno 90' -
Verdon Olivier 90' -
Gnaka Silas 77' -
Milicevic Danijel 90' -
Peñaranda Maestre Adalberto 90' -
Cools Jens 90' -
Ebrahimi Omid   60' -
Bolingi Jonathan 90' -
Bautista Orgilles Jon 90' -
  Bank G Beoordeel
Toyokawa Yuta 30' -
Embaló Carlos 13' -
Embalo Carlos 13' -
Schouterden Nils 6'  
Ezzatollahi Afagh Saeid -  
Magnée Gary -  
Blondelle Siebe -  
Matthys Romain -  
KV Mechelen KV Mechelen
  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Van Cleemput Jules   90' -
Swinkels Arjan   40' -
Peyre Thibault 90' -
Corryn Alexander   90' -
Van Damme Joachim   90' -
Vanlerberghe Jordi  90' -
Kaya Onur A   90' -
Vanzeir Dante 46' -
De Camargo Igor 69' -
Storm Nikola A 79' -
  Bank G Beoordeel
Tainmont Clément 44' -
Togui William 21' -
Bijker Lucas 11' -
Vranckx Aster -  
Castro Bram -  
Alexander Bosiers Gaétan Carina -  
Bateau Sheldon -  
Kabore Issa -  
Herbeleef Eupen - KV Mechelen

Vooraf

Jupiler Pro League