Stadion: Freethiel

Herbeleef SK Beveren - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen SK Beveren en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 6 reacties...

Mercier voert maar liefst vijf wijzigingen door na de 5-0 pandoering aan de Gaverbeek. Wiegel, Foulon, Sula, Agyepong en Piotrowski komen in de ploeg. Voor de huurling van Genk is het zijn eerste basisplaats. Vanderhaeghe kiest voor Stojanovic in de spits en laat Makarenko voor het eerst starten.
1
Waasland-Beveren-KV Kortrijk: 0-0
1
De bal rolt op de Freethiel
Waasland-Beveren en Kortrijk zijn aan hun inhaalmatch begonnen op de Freethiel.
5
Kortrijk lijkt in een 4-4-2 te opereren, met Selemani en Stojanovic in de spits, Lepoint erachter en Makarenko net voor de verdediging.
8
Piotrowski opent mooi op Foulon, maar die mist zijn controle volledig.
9
D'Haene zet vroeg voor en via een verdediger mag Selemani een eerste corner gaan trappen.
10
Goeie schietkans voor Makarenko
Vrije schietkans voor Makarenko, maar zijn schot blijft in het bos van benen steken.
10
Vervolgens kopt Lepoint niet gek ver naast. De voorzet was iets te hoog.
11
Daar is W-B een eerste keer. Sula komt een halve meter tekort om een voorzetschot van Agyepong binnen te leggen.
17
Kobayashi test of Jakubech goed aan het opletten is. De Slowaakse doelman klemt de verrassende poging van de Japanner.
19
Wiegel besluit meteen op doel. Zijn vrijschop wordt door Vukotic over gekopt, maar toch geeft put een corner. Die wordt goed ontzet door de Kortrijkse defensie.
23
Selemani draait heerlijk van zijn mannetje weg, maar de andere verdedigers staan goed op te letten en zijn eerder op de bal.
26
Selemani haalt zijn trukendoos boven en haalt de achterlijn. De voorzet is niet zo goed als zijn actie...
27

Goal
Doelpunt van Christophe Lepoint (Kristof D'Haene)
D'Haene ziet de diepgang van Lepoint en verstuurt een uitstekende pass. De aanvallende middenvelder lift de bal vanuit een scherpe hoek over Jackers: 0-1
28
Jackers is blijven liggen na het doelpunt. Hij heeft Lepoint in zijn gezicht gekregen, maar kan verder spelen.
29
 Gele kaart voor Julien De Sart
Trekfout
31
Een corner wordt verlengd en Bizimana neemt het leer meteen op de slof. Jakubech moet niet ingrijpen.
32
Bizimana probeert het nog eens, maar dan op een rollende bal. Recht in de armen van de keeper.
36
Een gemiste controle van Wiegel... het is niet de eerste slordigheid van de thuisploeg.
39
Foulon en Sula zetten een actie op. Eerstgenoemde knalt veelt te wild naast.
43

Goal
Doelpunt van Yuki Kobayashi (Onbekend Onbekend)
Kobayashi mag aanleggen vanop een zeer interessante positie voor een linkspoot. De Japanner krult het leer heerlijk over de muur en verschalkt Jakubech. De Slowaak zat er nog even aan, maar niet voldoende.
45+2
Put moet enkele brandjes blussen en lost het zonder kaarten op.

Scheidsrechter
Rust
Waasland-Beveren - KV Kortrijk: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:18
Geen verschil tussen W-B en KVK bij de rust
Door goals van Lepoint en Kobayashi gaan we rusten bij 1-1.
46
Stojanovic trapt de tweede helft op gang
Kortrijk trapt de tweede helft op gang.
47
KVK dwingt meteen een corner af. Selemani mag nog eens proberen na een afgeweken schot van Makarenko.
49
 Gele kaart voor Djihad Bizimana

55
Net als in de eerste helft krijgen we een afwachtende eerste tien minuten te zien.
56
 Gele kaart voor Thomas Agyepong
Gevaarlijke ingreep
56
Stojanovic laat grote kans liggen
Plots staat staat Stojanovic oog in oog met Jackers. Hij trapt recht op de doelman.
61
Sula mist van erg dichtbij
Sula wint het kopduel bij een corner, maar moet eigenlijk gewoon scoren van zo dichtbij. Hij kopt alsnog over.
64
Vervangen Jovan Stojanovic
Ingevallen Terem Moffi

64

Goal
Doelpunt van Julien De Sart (Kristof D'Haene)
De Sart waagt zijn kans vanop 25 meter en laat Jackers geen schijn van een kans. De bal gaat via de lat binnen.
65
Vervangen Thomas Agyepong
Ingevallen Tuur Dierckx

70
Piotrowski klimt hoog en knikt een voorzet van Bizimana enkele meters naast.
71
Vervangen Faïz Selemani
Ingevallen Ilombé Mboyo

73
Een harde voorzet van d'Haene wordt door niemand beroerd.
76
Waar blijft de reactie van Waasland-Beveren? De klok tikt voor de thuisploeg...

84
Mboyo brengt d'Haene in schietpositie met een heerlijk hakje. Corner.
89
Vervangen Christophe Lepoint
Ingevallen Fraser Hornby

89
De thuisploeg steekt nauwelijks iets in elkaar ...
90
4' extra tijd.
90+2
Badibanga trapt in plaats van een ploegmaat uit te schakelen en wordt op een fluitconcert getrakteerd.
90+5
Kortrijk trekt de zege met weinig moeite over de streep
De thuisploeg zette Jakubech geen enkele keer aan het werk in de tweede helft. De 1-2 is niet gestolen van de Kerels.