eupEupen
gntKAA Gent
Datum: 11/09/2020 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Kehrweg Stadion
Crisis blijft duren voor AA Gent, met tien man ten onder bij Eupen
Jelle Heyman
| 242 reacties

Eupen boekt zijn eerste overwinning van het seizoen tegen AA Gent

Crisis blijft duren voor AA Gent, met tien man ten onder bij Eupen
Foto: © photonews

AA Gent is er niet in geslaagd om te winnen op het veld van Eupen. De Panda's boeken hun eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tot overmaat van ramp moest Gent het laatste kwartier met 10 man vervolledigen na een rode kaart voor Ngadeu.

Yaremchuk mocht van Gent-trainer Bölöni plaatsnemen in de tribune. De Oekraïner was na de vorige wedstrijd nog streng voor de tactiek van de trainer. Ondertussen zou hij ook al een transferverzoek ingediend hebben. Bij Eupen mocht ex-Barçaspeler Adriano voor de eerste keer aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd begint op een gezapig tempo zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Het grootste doelgevaar komt van Chakvetadze. Hij begint met een dribbel vanop de eigen speelhelft en slalomt zich doorheen het veld. Oog in oog met Eupen-doelman De Wolf is de afwerking echter te zwak.

Eupen op voorsprong

Bij Eupen laat Adriano zich enkele keren opmerken. Vooral zijn snelheid van handelen valt op. De Braziliaan is ook meteen beslissend want na een mooie aanval zet hij de bal vanop de achterlijn laag voor. Prevljak werkt de bal binnen.

Meteen na het doelpunt zet N'dri zich door vanop links, maar hij besluit te centraal in de handen van Gent-doelman Davy Roef.

Gent lijkt initiatief te nemen

Bölöni grijpt tijdens de rust in en brengt Botaka in voor Niangbo. Na de rust toont Gent zich ook de ploeg met het meeste initiatief, maar het doelpunt valt aan de overkant. Nurio geeft een onnodige corner weg en uitgerekend uit die corner komt Eupen tot scoren. Roef miskijkt zich op de bal, Jens Cools kan van dichtbij binnenkoppen.

Kums zorgt voor heropleving

Met nog zo'n halfuur te gaan lijkt Gent de rug te rechten. De bal wordt slecht weggewerkt en de Gent-kapitein krijgt de bal voor zich. Kums pegelt de bal meteen binnen, De Wolf blijft aan de grond genageld.

Als signaal hierop verandert Eupen van tactiek en komt er een extra verdediger op het veld. Iedereen zette zich schrap voor een slotoffensief maar Gent doet zichzelf de das om. Na een opstootje tussen Ngadeu en Amat, deelt Gent-verdediger Ngadeu een kopstoot uit aan Amat. Verboomen kan niet anders dan de rode kaart uitdelen.

Arslanagic probeert het nog maar Ortwin De Wolf pareert goed. In de blessuretijd van 7 minuten is het vooral Eupen dat de beste kansen krijgt. Scoren lukt voor beide ploegen niet meer: Eupen wint met 2-1 van AA Gent.

Opstellingen

Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
Koné Mamadou 90' -
1 De Wolf Ortwin 90' -
5 Amat Jordi   90' -
6 Poulain Benoit 90' -
8 Peeters Stef A 90' -
9 Prevljak Smail 68' -
10 Musona Knowledge 68' -
21 Correia Adriano A   76' -
23 Miangue Senna 90' -
26 Cools Jens  90' -
34 N’dri Jocelyn 90' -
  Bank G Beoordeel
Koch Menno 22' -
Ngoy Julien 22' -
4 Vazquez Victor -  
18 Schouterden Nils -  
29 Nuhu Isaac -  
31 Defourny Théo -  
32 Beck Andreas 14' -
KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
5 Ngadeu Michael   73' -
6 Owusu Elisha 90' -
10 Chakvetadze Giorgi 76' -
11 Niangbo Anderson 45' -
14 Castro-Montes Alessio 90' -
24 Kums Sven  90' -
25 Fortuna Nurio 90' -
30 Dorsch Niklas 60' -
33 Roef Davy 90' -
34 Kleindienst Tim 90' -
36 Arslanagic Dino   90' -
  Bank G Beoordeel
Botaka Jordan   45' -
Mbayo Dylan 14' -
Bolat Sinan -  
9 Bezus Roman -  
15 Mohammadi Milad -  
29 Depoitre Laurent 30' -
32 Plastun Igor -  
Herbeleef Eupen - KAA Gent