Volg de match tussen KV Kortrijk en Seraing live, samen met vele andere supporters.

Kortrijk en Seraing beginnen aan het werk in het Guldensporenstadion. Wie opent het seizoen met een knaller? Volg het duel bij ons LIVE en op de voet!
KV Kortrijk: Marko Ilić - Lucas Rougeaux - Timothy Derijck - Aleksandar Radovanović - Kristof D'Haene - Marlos Moreno Durán - Kévin Vandendriessche - Ante Palaversa - Faïz Selemani - Mohamed Badamosi - Teddy Chevalier
Bank: Eric Ocansey - Pape Habib Gueye - Michiel Jonckheere - Nihad Mujakić - Mathias Fixelles - Jesaja Herrmann - Maxim Deman

Seraing (KV Kortrijk - Seraing)
Seraing: Guillaume Dietsch - Fabrice Sambu - Yahya Nadrani - Wagane Faye - Benjamin Boulenger - Morgan Poaty - Sami Lahssaini - Youssef Maziz - Ablie Jallow - Marius Mouandilmadji - Antoine Bernier
Bank: Francesco D'Onofrio - Maxime Mignon - Ibrahima Cisse - Gerald Kilota - Theo Pierrot - Rayan Djedje - Mathieu Cachbach
18:19
Geen volle tribunes voorlopig. Door het coronavirus is men gelimiteerd tot 3100 supporters voor deze wedstrijd of een derde van het totaal.
18:26
Aan sfeer wel geen gebrek voorlopig.
1
KV Kortrijk - Seraing: 0-0

1
Een minuut stilte voor ex-medewerker Bart Van Lancker en voor de slachtoffers van de overstromingen de voorbije week.
1
De bal rolt in het Guldensporenstadion. Met gezangen, dat hebben we toch wel enigszins gemist.
4
De openingsfase van de wedstrijd is begonnen. Daarnet Bernier even op wandel, nu zet Chevalier zich door.
5
Badamosi kopt een voorzet van Chevalier op de vrije trap uiteindelijk over de kooi van Dietsch.
9
De thuisploeg lichtjes het meest dreigend in de aanvangsfase, maar tot grote kansen heeft het wel nog niet geleid.
12
Het spelbeeld blijft hetzelfde. Faye gaat al even beetje jennen en tijd winnen. Wordt dit het Seraing dat we een heel jaar gaan zien in 1A?
16
Lage schuiver van Marlos Moreno, maar Dietsch zit er als eerste tussen en zo geen gevaar.
18
De druk houdt aan. Eerst een diepe bal op Chevalier, die niet echt kan afdrukken. Even later trekt Badamosi ten strijde, maar ook hij kan niet in de buurt van een doelpunt komen.
20
Aan de overkant Maziz met de balverovering en uiteindelijk Marius Mouandilmadji met de knal, maar geen moeilijke bal voor Ilic.
21
We hebben het overigens gecheckt: je mag gewoon Marius zeggen ... Ondertussen kopt Sambu moederziel alleen voor doel en vergeet Marius binnen te leggen.
24
Selemani met de draai, de kap, de beweging en het afgeblokte schot. Corner!
27
Chevalier in het straatje! Hij mist, daarna Badamosi voor een leeg doel nog op een verdediger!
28
 Gele kaart voor Timothy Derijck

28
Aan de overkant Derijck de bon op voor een zware charge op Maziz. De bezoekers mogen eerst nog door, het schot wijkt af en zo in de handen van Ilic. Verzorging aan alle kanten nu eventjes!
31

Goal
Doelpunt van Teddy Chevalier (Lucas Rougeaux)

31
En daar is dan toch de 1-0. Het kot ontploft, want het is smaakmaker Teddy Chevalier die voor het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen met publiek zorgt.
31
32
LIVE: Teddy Chevalier zet Kortrijk op voorsprong tegen Seraing
En nu moet Seraing toch iets gaan verzinnen ...
34
Lage schuiver van Jallow, maar geen probleem voor Ilic.
38
En zo kunnen we het eindelijk nog eens zeggen: we kabbelen stilaan richting rust.
42
Krijgen we nog iets voor de rust? Het tempo is toch een beetje ingezakt de voorbije tien minuten. We zouden haast durven zeggen dat het wat meer mag zijn.
44
 Gele kaart voor Kévin Vandendriessche

44
Vandendriessche op de bon voor een optelsom aan foutjes.
45
We krijgen 2 minuten blessuretijd.
45+2
Even appèl voor een strafschop voor Seraing, maar het feest gaat niet door.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
En zo tijd voor koffie in het Guldensporenstadion. Kortrijk met een voorsprong de rust in.
46
De bal rolt opnieuw in het Guldensporenstadion. Komt Seraing met een antwoord?
49
Dietsch half naast de bal, maar Badamosi vergeet te profiteren.
51
 Gele kaart voor Lucas Rougeaux

54
 Gele kaart voor Marius Mouandilmadji

59
Ondertussen wat gele kaarten, veel oponthoud en technische problemen op onze site. We proberen dat laatste zo snel mogelijk te verhelpen ...

66
Dubbele wissel bij de thuisploeg. Komt er opnieuw wat vlam in de pijp op deze manier?
66
Vervangen Morgan Poaty
Ingevallen Gerald Kilota

71
Chevalier kan in de herneming er 2-0 van maken, maar er was al gefloten voor een aanvallende fout. Te snel voor een tussenkomst van de VAR.
72
"En die in't geel is een paljas."
73
Vervangen Teddy Chevalier
Ingevallen Michiel Jonckheere

75
Seraing met een vrije trap, maar Ilic haalt de inzet van Poaty uit zijn lage hoek.
76
Vervangen Benjamin Boulenger
Ingevallen Ibrahima Cisse

80
Lahssaini kan dan toch niet door en wordt gewisseld door Pierrot. Nog tien minuten.
80
Vervangen Sami Lahssaini
Ingevallen Theo Pierrot

83
Wat een sof van een tweede helft. Krijgen we nog iets of is dit het gebleken?
86
 Gele kaart voor Yahya Nadrani

86

Penalty
Penalty voor KV Kortrijk

86
Dan toch nog wat opschudding. Selemani gaat door en wordt dan neergewerkt. Strafschop, of krijgen we een VAR-momentje?
88
De penalty mag!
88
Selemani legt zelf aan en trapt voorbij Dietsch. Vuurwerk, glitters, gejuich, feest in het Guldensporenstadion.