cerCercle Brugge
chaCharleroi
1-0
Kévin Denkey (pen) 42'
2-0
Datum: 05/08/2023 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2

Herbeleef Cercle Brugge - Charleroi (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
Cercle Brugge (Cercle Brugge - Charleroi)
Cercle Brugge: Warleson - Leonardo Da Silva Lopes - Christiaan Ravych - Jesper Daland - Hugo Siquet - Abu Francis - Hannes Van der Bruggen - Olivier Deman - Yann Gboho - Thibo Somers - Kévin Denkey
Bank: Robbe Decostere - Maxime Delanghe - Nils De Wilde - Boris Popovic - Emilio Kehrer - Jordan Semedo - Alan Minda

Charleroi (Cercle Brugge - Charleroi)
Charleroi: Hervé Koffi - Mehdi Boukamir - Stelios Andreou - Stefan Knežević - Marco Ilaimaharitra - Adem Zorgane - Zan Rogelj - Daan Heymans - Roméo Monticelli - Isaac Mbenza - Oday Dabbagh
Bank: Jonas Bager - Ryota Morioka - Pierre Patron - Valentine Ozornwafor - Antoine Bernier - Youssouph Badji - Mitchy Ntelo

Vooraf
Cercle Brugge verloor 8 van de 10 laatste wedstrijden tegen Charleroi. Vorig jaar in oktober kon Cercle wel de punten thuis houden en won het met 4-1 van de Zebra's.
1
Cercle Brugge - Charleroi: 0-0

5
Cercle is goed aan de match begonnen met het kenmerkende aanvallende voetbal, een corner levert niets op. Charleroi is nog niet echt aan de bal geweest.
8
Van der Bruggen verovert de bal op het middenveld en kan eigenlijk trappen vanaf het halve maantje. Hij kiest er echter voor om Somers aan te spelen op rechts, niet de goede keuze.
10
Van der Bruggen opnieuw aan de bal, dit keer levert hij een goede voorzet af richting Denkey, maar hij kan zijn kopbal niet laag houden.
13
Toch eens Charleroi, dat een corner uit een aanval puurt. Ilaimaharitra kan nog uit de tweede lijn schieten, maar ook zonder gevaar.
15

Goal
Doelpunt van Thibo Somers
Een voorzet van Siquet komt bij Daland. Via de Noor en Zorgane komt de bal in de voeten van de ingelopen Somers. Hij werkt beheerst af en zet Cercle op voorsprong 1-0 voor Cercle Brugge.
20
Denkey haalt uit van net buiten de zestien en dat levert nog een corner op voor Cercle. Een kans komt er deze keer wel niet van.
21
Francis haalt van ver uit en het schot lijkt erg opportunistisch, maar gaat eigenlijk niet zo ver naast.
27
Koffi miskijkt zich op een terugspeelbal en gaat dan maar op wandel buiten zijn zestien. Gelukkig krijgt hij een klein tikje van een Cercle-speler en krijgt hij de fout mee, want het kon gevaarlijk worden.
32
Charleroi komt er nu toch eens uit. Een voorzet gaat over het hoofd van Mbenza, Heymans probeert het spectaculair in één tijd met een volley, maar de bal gaat toch nog een meter over doel.
36
Zorgane haalt vanaf de middenlijn uit en klopt Warleson ook, maar D'hondt had al gefloten voor een overtreding op het middenveld.
37
Denkey dribbelt in de eigen zestien uit een corner en vindt Siquet. Hij steekt het halve veld over en speelt Deman aan, maar hij heeft te veel tijd nodig en vindt een Charleroi-been.
41
Krijgen we een penalty voor Cercle Brugge? De VAR is het aan het nakijken...
Zorgane krijgt de bal in de eigen zestien tegen de arm. D'hondt wordt door de VAR naar het scherm geroepen.
42

Penalty
Penalty voor Cercle Brugge
Denkey neemt een korte aanloop en knalt de bal links in het hoekje. Koffi zat in de goede hoek, maar kan er net niet genoeg bij.
42

Goal
Doelpunt van Kévin Denkey (Penalty)

45
We krijgen 4 minuten blessuretijd.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Roméo Monticelli
Ingevallen Youssouph Badji


47
Cercle-doelman Warleson laat zich meteen zien, want hij duikt een bal weg buiten zijn zestien. De Braziliaan had echter ook zijn voeten kunnen gebruiken.
48
Schot tussen de palen van Charleroi
Mbenza test Warleson eens met een schot op doel, het eerste van de Zebara's in deze wedstrijd.
52
Dabbagh wordt diep gestuurd met een balletje over de Cercle verdediging. Daland kan nog net op tijd terugkeren om de Palestijn van de bal te houden.
54
Charleroi wil een penalty na mogelijk handsspel van Lopes Da Silva. Scheidsrechter D'hondt en de VAR zien er weinig verkeerd aan. En dat lijkt het ook te zijn.
56
Cercle krijgt een eerste kans in de tweede helft. Een vrije trap van Siquet waait tot bij de tweede paal, maar bereikt geen ploegmaat.
57
 Gele kaart voor Stefan Knežević
Knezevic haalt Denkey onderuit op het middenveld en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
65
Charleroi heeft nog een goed halfuur om zijn eerste nederlaag van het seizoen te vermijden, maar echt dicht tot bij Warleson is het nog niet gekomen.
67
Denkey laat de 3-0 liggen
Denkey komt oog in oog met Charleroi-doelman Koffi, maar maakt het niet af. De Togolees is te braaf en schiet recht op Koffi.
69
Denkey krijgt de bal mee van Van der Bruggen, maar haalt dan iets te opportunistisch uit. Zijn schot waait zeker nog een meter naast.
69
Vervangen Oday Dabbagh
Ingevallen Mitchy Ntelo


69
Vervangen Stelios Andreou
Ingevallen Antoine Bernier


72
Charleroi komt er nog eens uit en met heel wat spelers trekt het ook ten aanval. Maar Heymans haalt vanop het halve maantje uit, zijn schot gaat ver over de goal van Warleson.
73
Vervangen Yann Gboho
Ingevallen Alan Minda


75
Invaller Minda laat zich meteen zien met een mooie voorzet, Denkey probeert het met een spectaculaire omhaal, maar hij raakt de bal niet.
75
 Gele kaart voor Mehdi Boukamir

79
Nog eens doelgevaar van Charleroi. Zorgane haalt uit met een plaatsbal, maar Warleson duikt mooi en knelt.
79
 Gele kaart voor Daan Heymans

81
Vervangen Daan Heymans
Ingevallen Ryota Morioka


82
Vervangen Hugo Siquet
Ingevallen Emilio Kehrer


87
Cercle komt er nog eens uit, Denkey en Somers zetten een dubbele een-twee op, maar uiteindelijk komt het niet tot gevaar.
89
Mbenza haalt nog eens van ver uit, Warleson duwt nog over. De Braziliaan had even daarvoor nog een voorzet van Rogelj uit zijn doel gehaald.
90
We krijgen 6 minuten blessuretijd.
90
Vervangen Thibo Somers
Ingevallen Robbe Decostere


90
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Boris Popovic




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.