Speeldag: Ronde 3
Stadion: Highbury
Arsenal moeizaam voorbij Cardiff
Dirk Pieters

Ook Arsenal gaat naar de vierde ronde van de FA Cup. De Gunners wonnen op eigen veld met 2-1 van Cardiff. Man van de match was Robert Pires, de maker van beide doelpunten.

Al na één minuut was het bijna raak. Neal Ardley kreeg de bal tot bij Cardiff-aanvaller Cameron Jerome, maar die stiftte de bal maar net over het doel van Manuel Almunia. De bijna 7.000 Cardiff-fans die hun ploeg kwamen aanmoedigen, zagen de bal er in gaan, maar tevergeefs. Amper zes minuten later was de klasse van Arsenal al zichtbaar. De Gunners speelden de bal dertien keer rond en zorgden uiteindelijk makkelijk voor de openingstreffer. Reyes kreeg de bal tot bij Robert Pires, die de 1-0 op het bord schoot. Iets over het kwartier was het opnieuw raak. Het was de Nederlander Bergkamp die de bal op een presenteerblaadje legde voor Pires. Op het einde van de eerste helft kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar 2-0 was de ruststand.

In de tweede helft kreeg Cardiff een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar Darren Purse trapte de bal net naast het doel van Almunia. Ook Cardiff-topscorer Jerome kreeg nog een goede mogelijkheid, maar het wou niet lukken voor de bezoekers. Arsenal speelde de bal rustig rond en nam genoegen met de voorsprong. De bezoekers bleven komen, maar eerst werd het schot van Whiley gestopt door Almunia en iets daarna beroerde Philippe Senderos de bal met de hand in de zestien, maar geen strafschop. In de slotfase kreeg Cardiff dan toch wat het verdiende. Jerome zorgde op een hoekschop van Ardley nog voor de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij. Arsenal door naar de volgende ronde, al speelde Cardiff een zeer verdienstelijke wedstrijd.  [AN]