Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Birmingham en WBA replay, Charlton door
Philippe Crols

In dit laatste overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden in de FA Cup kan u lezen wat eersteklassers West Brom, Charlton en Birmingham deden. Er viel wisselend succes te noteren.

West Brom - Reading  1-1

Reading is al nagenoeg zeker van promotie naar de Premier League en West Brom zal nog lang moeten vechten om in diezelfde Premier League te blijven. Het veschil mocht dus niet groot zijn en dat was het ook niet. Een replay zal moeten uitmaken wie er verder zal bekeren. Beide doelpunten vielen in de laatste tien minuten en op strafschop. Eerst scoorde Gera voor West Brom vanop elf meter en een paar minuten later scoorde Doyle voor de bezoekers. Eveneens vanop elf meter dus.

Torquay - Birmingham  0-0

Een andere eersteklasser die zal moeten herkansen is Birmingham. Nochtans had het verschil groot moeten zijn, want Torquay is pas terug te vinden in de Engelse vierde klasse. Toch kwam de eersteklasser niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Een replay zal dus de beslissing moeten brengen.

Sheffield Wednesday - Charlton  2-4

Tweedeklasser Sheffield Wednesday en Charlton maakten er een geanimeerde partij van. Rommedahl had Charlton al na een kwartier op voorsprong gebracht. Higgenbottom (ex-Antwerp) maakte wat later de gelijkmaker. Holland en Rommedahl zorgden er nog voor rust voor dat de bezoekers met een gerust gemoed de rust in konden. Zij maakten respectievelijk de 1-2 en 1-3. Higgenbottom scoorde na rust zijn tweede van de wedstrijd, maar hij kon Sheffield geen ronde verder brengen. Te meer omdat Bent er tien minuten voor tijd nog 2-4 van maakte.