hulHull City
astAston Villa
0-1
Datum: 07/01/2006 13:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Villa wint met kleinste verschil van Hull
Dirk Pieters
| 0 reacties
Villa wint met kleinste verschil van Hull
Foto: © SC

Aston Villa is er dit jaar als eerste Premier League - ploeg in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de FA Cup. Villa won met het kleinste verschil op het veld van Hull City. Gareth Barry zorgde voor het enige doelpunt van de namiddag. 

De wedstrijd begon goed voor de thuiploeg, maar de openingstreffer bleef uit. De bezoekers begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar kwamen beter en beter in het spel. Thuisdoelman Myhill toonde zijn kunnen op pogingen van Lee Hendrie en Steve Davis. Na een kwartier wist Villa toch te scoren, maar het feest ging niet door. Ook Hull had pech, zij kregen geen strafschop toen Barry een fout begin op Price. Vlak voor rust was de beste kans nog voor Hull, maar het schot werd gestopt door Thomas Sorensen.
 
De thuisploeg voelde dat er meer in zat en voerde de druk op, maar ook Price en Lean Cort konden niet scoren. Opnieuw begon Villa zwak, maar ze herpakten zich al vrij vlug. Moore kreeg nog een mogelijkheid, maar zijn bal week af op Cort, al dan niet op zijn hand. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak. Het schot van Barry week af en doelman Myhill kon er enkel nog naar kijken. Hull liet het daar niet bij en kreeg nog een laatste unieke kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Elliott, op voorzet van Ryan France, was niet goed genoeg. Zo won Villa met het kleinste verschil van Hull.  [AN]
 
 

FA Cup