Speeldag: Ronde 3
Stadion: Carrow Road
Man City, Pompey en West Ham door
Philippe Crols

In dit overzicht kan u lezen wat nog enkele eersteklassers ervan hebben gebakken in de derde ronde van de FA Cup. Er zijn kleine samenvattingen te vinden van de wedstrijden van West Ham, Portsmouth en Manchester City.

Norwich - West Ham  1-2

Eersteklasser West Ham kreeg met tweedeklasser Norwich geen hapklare brok voorgeschoteld. De thuisploeg speelde vorig seizoen nog in de Premier League. Toch kwamen de bezoekers wel al na zes minuten op voorsprong via Mullins. Op het uur leek Zamora de wedstrijd te gaan beslissen, maar het werd in de slotfase toch nog spannend. McVeigh zette een kwartier voor tijd een strafschop om, maar daar bleef het, helaas voor Norwich bij. West Ham bekert verder.

Ipswich - Portsmouth  0-1

Als Portsmouth met het vele geld dat het beschikbaar heeft gekregen nog gerichte aankopen kan doen dan kan het misschien wel een outsider worden voor de FA Cup. Zaterdag won het alvast van Ipswich. Makkelijk ging het niet voor de eersteklasser. Pas in de tweede helft viel de beslissing na een doelpunt van Silva. 0-1 was ook de eindstand en zo is het meteen het einde van het bekeravontuur voor de tweedeklasser.

Manchester City - Scunthorpe  3-1

Manchester City had zeker in de eerste helft problemen met de tweedeklasser. Zo kwam Scunthorpe al na zeventien minuten op voorsprong na een doelpunt van Keogh. In de tweede helft zette Robbie Fowler de situatie in z'n eentje recht. Hij scoorde op twintig minuten tijd drie keer. Daarvan was één strafschop.