Speeldag: Ronde 3
Stadion: The Den
Wigan en Everton gelijk, Southampton wint

Millwall - Everton 1-1

Everton, dat al vijf keer de FA Cup won, had het niet onder de markt met Millwall. De thuisploeg, twee jaar geleden nog finalist, kwam voor de rust verrassend voor dankzij een doelpunt van de 18-jarige aanvaller Marvin Williams.  En gezegd zijnde dat Everton zowel James Beattie als Duncan Ferguson op de bank hield.

Gelukkig was Everton in de tweede helft wakker geschoten om er nog een spannende wedstrijd van te maken. Tot tien minuten voor tijd hield de thuisploeg stand, maar dan zorgde de ingevallen Osman voor de gelijkmaker. Goed voor een returnwedstrijd.

Southampton - Milton Keynes Dons 4-3

Southampton had het knap lastig met Milton Keynes Dons. Southampton moest maar liefst vier keer scoren alvorens het zich kon plaatsen. De thuisploeg, op papier de favoriet, kwam vijf minuten voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Prutton.

Maar de thuisploeg maakte het zichzelf knap lastig. Na een eigen doelpunt van Lundekvam kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Maar toen begon het vuurwerk pas echt. Amper één minuut later kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Dit keer was Quashie die de netten deed trillen. Niet veel later zorgde Walcott voor de, dacht men toen bevrijdende, 3-1 stand. Maar de bezoekers lieten het daar niet bij. Op amper vijf minuten tijd zorgden Rizzo en Edds voor de 3-3. Beide ploegen trokken resoluut naar voor om dat vierde doelpunt te maken, het was uiteindelijk de thuisploeg die het sterkste leek. In de slotfase scoorde Kenton de 4-3 en werd daarmee de man van de match.

Wigan – Leeds 1 - 1

Rob Hulse zorgde in extremis voor een replaywedstrijd. Door dat late doelpunt blijft Leeds uitzicht behouden op een plaats in de volgende ronde. De thuisploeg was de betere ploeg en kwam na rust dan ook op voorsprong dankzij Connolly. Wigan bleef drukken en kreeg genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar dat lukte niet. Het waren de bezoekers die in slotfase de 1-1 wisten te scoren. Hulse profiteerde twee minuten voor tijd van slecht verdedigend werk en zo schoot de bal knap voorbij Wigan-doelman Filan. [AN]