Speeldag: Ronde 3
Stadion: Ewood Park
Blackburn overtuigend verder
Philippe Crols

Blackburn heeft zich in deze derde ronde van de FA Cup niet laten verrassen. De Rovers wonnen met ruime 3-0 cijfers van tweedeklasser QPR.

Een kwartier hielden de bezoekers stand in Blackburn. Paul Dickov kon iets voorbij het kwartier uithalen met een volley, maar in eerste instantie kon QPR-doelman Simon Royce de bal nog afweren. Op de daarop volgende hoekschop kopte Andy Todd de thuisploeg op voorsprong, 1-0. De hoekschop werd trouwens genomen door de 19-jarige Duitser, Sergio Peter. Blackburn kwam op geen enkel ogenblik in de problemen en QPR werd constant met de rug tegen de muur gedrukt. Tien minuten voor tijd leverde dat de verdubbeling van de score op. Weer was Peter de aangever van dienst. Het was deze keer wel Craig Bellamy die wist te scoren. Hij zag zijn knappe volley voorbij Royce in doel belanden. 2-0 was ook meteen de ruststand.

Na rust kregen de ruim 12.000 supporters hetzelfde spelbeeld te zien. Blackburn drukte de Rangers achteruit. Kansen waren er genoeg voor de thuisploeg en onder meer Robbie Savage had de score nog verder moeten uitdiepen, maar deed dat niet. QPR leek niet echt van plan te zijn om er nog een wedstrijd van te maken, maar toch had de partij nog even spannend kunnen worden als invaller Gareth Ainsworth vijf minuten voor tijd de 2-1 had kunnen maken. Hij deed dat niet en uit de daarop volgende aanval scoorde Blackburn wel. Weer was Peter de man van de laatste pass en dit keer was ook Bellamy weer de afwerker van dienst, 3-0 en Blackburn makkelijk een ronde verder.