Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Liverpool wint in thriller van Luton
Dirk Pieters

Liverpool had het knap lastig met Luton Town. De Reds wonnen in een adembenemende partij met 3-5. Beide ploegen maakten er een echte FA Cup-wedstrijd van.

De tweedeklasser begon goed aan de wedstrijd en zette Liverpool meteen met de rug tegen de muur, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een sterk spelende Gerrard krulde de bal enig mooi voor Luton-doelman Beresford. De thuisploeg liet het daar niet bij en kreeg iets over het halfuur waar het recht op had, de gelijkmaker. Steve Howard omspeelde de Liverpool-doelman en schoot vanuit een scherpe hoek binnen. En nog voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Steve Robinson hield Jamie Carragher van zich af en schoot hard binnen. Luton mocht dan ook gaan rusten met een verdiende 2-1 voorsprong.

Na de rust herstelde Liverpool het evenwicht. De eerste kans was voor de Reds. Aanvoerder Gerrard ging neer in de zestien en kreeg een strafschop. Het thuispubliek was niet te spreken over deze licht toegekende penalty. Cissé zette zich achter de bal, maar doelman Beresford koos de juiste hoek. Ook aan de overkant viel er een strafschop. Rowan Vine ging neer net buiten de zestien, maar scheidsrechter Clattenburg wees wel naar de stip. Kevin Nicholls schoot de mogelijkheid hard voorbij doelman Carson

Liverpool moest gaan komen en amper vijf minuten later zorgde de ingevallen Florent Sinama-Pongolle voor de aansluitingstreffer. En daarbij bleef het niet. Xabi Alonso haalde vanop 35 meter hard uit en de bal verdween in doel. 3-3, en alles was te herspelen. De gelijkmaker zorgde voor een ontketend Liverpool. Opnieuw zorgde Sinama-Pongolle voor het doelpunt. Op aangeven van Finnan kopte de Franse jeugdinternational de 4-3 tegen de netten. Zowel Luton, dat zocht naar de gelijkmaker, als Liverpool, bleven op zoek gaan naar doelpunten. Uiteindelijk waren het de bezoekers die als laatste wisten te scoren. In de laatste minuut gingen alle spelers van Luton in de aanval, en Xabi Alonso profiteerde van de ruimte. Vanop de eigen helft krulde hij de bal enig mooi in het leegstaande doel. [AN]