Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Laatste overzicht van mindere goden
Philippe Crols

In dit laatste overzicht van wedstrijden waarin geen eersteklassers betrokken waren zal u kunnen lezen wat de ex-club van Branko Strupar (Derby County) en ex-eersteklassers Coventry en Crystal Palace er van bakten.

Derby County - Burnley  2-1

Tweedeklasser Derby County heeft voor een kleine verrassing gezorgd door de hoger geklasseerde reeksgenoot Burnley uit te schakelen. Peschisolido was de grote man bij Derby. Hij scoorde twee maal. Hij deed dat een eerste keer na een dik kwartier spelen. Dat was tevens ook de openingsgoal. O'Connor maakte op het halfuur echter gelijk. Twintig minuten voor tijd bezorgde Peschisolido zijn ploeg de kwalificatie door de 2-1 te scoren.

Crystal Palace - Northampton  4-1

Crystal Palace maakte vorig jaar nog deel uit van de Premier League, maar staat nu dus in de tweede klasse. Tegen vierdeklasser Northampton maakte het haar favorietenrol wel waar in de FA Cup. Hughes scoorde al na vier minuten de openingsgoal voor de thuisploeg. Low zorgde nog geen tien minuten later voor de gelijkmaker. Macken wist tien minuten voor rust toch nog de 2-1 te scoren. Net na rust scoorde Johnson vanop strafschop de 3-1 en de match was beslist. In de slotfase zorgde Freedman eveneens vanop de stip voor de 4-1-eindstand.

Cheltenham - Chesterfield  2-2

Vierdeklasser Cheltenham heeft derdeklasser Chesterfield tot een replay kunnen dwingen, al zat er wel meer in. In deze wedstrijd werd tijdens de eerste helft niet gescoord. In de tweede helft kreeg de thuisploeg twee strafschoppen. Die werden door Melligan en Finnigan feilloos omgezet. 2-0 was de stand na 74 minuten spelen. In dat laatste kwartier kwam de derdeklasser dus alsnog terug. Richardson scoorde tien minuten voor tijd en er was ook nog FA Cup-drama toen Drummond in de laatste minuut voor de gelijkmaker en dus ook de replay zorgde.

Brighton - Coventry  0-1

Brighton en Coventry zijn beide tweedeklassers. Coventry staat wel wat hoger gerangschikt dan Brighton en dus is hun zege van zaterdag niet onlogisch te noemen. McSheffrey maakte iets na rust de enige goal van de middag. Die goal leverde de bezoekers dus ook de kwalificatie op.

Barnsley - Wallsall  1-1

Barnsley en Wallsall zullen in een replay moeten uitmaken wie er naar de volgende ronde mag. Wallsall en Barnsley zijn beide derdeklassers en staan in die reeks ook dicht bij mekaar in de buurt. Een gelijkspel lag dus in de lijn van de verwachtingen. De doelpunten vielen in het laatste kwartier. Eerst bracht James de thuisploeg op voorsprong, maar een paar minuten later zorgde Hayes voor de replay.