Stadion: Walkers Stadium
Tottenham ligt uit de beker
Jimmy Wouters

De FA Cup heeft haar legendarische reputatie weer alle eer aan gedaan. Zo werd de nummer 4 uit de Premier League uitgeschakeld door Leicester City, het nummer 21 uit de First Division.

Voor rust leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de hoofdstedelingen. Na 20 minuten spelen zat Tottenham op rozen. Jenas tikte het leer in de rebound in doel nadat Keane tegen de paal had gekopt. Tottenham bleef vervolgens baas en Leicester leek niet in staat om een beetje weerstand te bieden. Vier minuten voor rust leek Stalteri met een prachtig schot de wedstrijd te beslissen. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust nog terug tot 1-2 door een doelpunt van Hammond

Leicester kwam als herboren uit de kleedkamer en begon zowaar te domineren. Tottenham zag zich genoodzaakt te speculeren op de counter. Op het uur kwam de thuisploeg dan verdiend langszij door een staalhard schot van Hughes. De wedstrijd ging vervolgens goed op en neer, zonder echt veel uitgesproken kansen. Wat niemand nog voor mogelijk hield gebeurde dan toch in de laatste minuut. De absolute uitblinker, Mark De Vries, wist randje buitenspel Tottenham - doelman Robinson voor de derde maal te vloeren en bracht zo zijn team naar de volgende ronde. [AN]