Speeldag: Ronde 3
Stadion: St. James Park
Newcastle speelt zwak, maar wint toch
Dirk Pieters

Ook Newcastle is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de FA Cup. Het versloeg Mansfield met 1-0. Voor Alan Shearer was het dubbel feest. De aanvaller van Newcastle zorgde met de enige treffer van de wedstrijd voor de overwinning en evenaarde zo het record van Jackie Milburn. Het was voor Shearer zijn 200e doelpunt voor Newcastle.

De wedstrijd begon goed voor de bezoekers, maar Allan Russell kon de open kans niet benutten. Ook de 19-jarige Coke kreeg nog een mogelijkheid maar zijn schot ging net naast de paal. Voor de rest was er in de eerste helft weinig te beleven.

Ook na de pauze bleef Mansfield de betere ploeg en opnieuw moest Shay Given ingrijpen op een schot van Adam Rundle. De eerste kans voor de Magpies kwam er pas in de tweede helft. Shearer kreeg de bal mooi voor tot bij Stephen Carr, maar die kon de bal niet laag houden. Het was duidelijk dat de kracht bij de bezoekers was opgebruikt, het was nu Newcastle dat heer en meester was. Met nog tien minuten te gaan was het, wie anders dan Alan Shearer die voor het verlossende doelpunt zorgde. Met zijn tweehonderdste doelpunt bracht hij de Newcastle-fans eindelijk tot zingen. The Magpies speelden de wedstrijd rustig uit en wonnen zo, tegen de gang van het spel in, met 1-0.   [AN]