Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Kakà en Crespo kloppen Shakhtar
Maarten Vandenabeele

AC Milan heeft in eigen San Siro Shakhtar Donetsk verpletterd met 4-0. Door het gelijkspel van Barcelona lijkt Milan op weg naar de groepszege.

Shakthar speelde goed mee in de eerste helft. De thuisploeg maakte niet veel klaar.

Na de pauze begonnen de Rossoneri op toerental te draaien. In het begin kregen de Oekraïners nog 2 mooie kansen, maar in de 52e minuut kopte Kakà een mooie voorzet van Cafu binnen. Het doelpunt was een bevrijding en een minuut later stond het al 2-0.  Hernan Crespo liep voorbij de doelman en prikte binnen.

De buit was binnen voor Milan en in de slotminuten zorgden dezelfde hoofdacteurs nog voor een ruime marge. Na een prachtige actie van Kakà werkte Crespo een bal op de lat van Seedorf binnen (80') en in de blessuretijd poortte Kakà doelman Lastuvka en legde de 4-0 eindcijfers vast.