mosCSKA Moskou
porFC Porto
Datum: 24/11/2004 18:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Luzhniki
Porto doet nog mee
Daniel Jamro
| 0 reacties
Porto doet nog mee
Foto: © SC

Porto, vorig seizoen nog winnaar van de Champions League, kon tot dusver geen vuist maken op het Europese front.  Het vertrek van verschillende sterkhouders en vooral trainer  José Mourinho zal daar wel voor iets tussenzitten.
Op de voorlaatste speeldag moest de bekerhouder naar CSKA Moskow.

Voor deze wedstrijd kon trainer Vitor Fernandez geen beroep doen op  Carlos Alberto, Luís Fabiano of Nuno Valente. Vlak voor de wedstrijd viel ook doelman Victor Baia uit.

Porto deed wel wat het moest doen, winnen. 
In een spannend wedstrijdbegin kregen beide teams kansen maar een doelpunt kwam er niet.  Tot Seitaridis op de rechterflank kon doorbreken in de 28ste minuut en een gemeten voorzet afgeven op het hoofd van McCarthy
2 minuten later had CSKA de kans om op gelijke hoogte te komen.  Costinha stopte Ignashevich foutief af binnen de rechthoek, een terechte strafschop.  De verdediger ging zelf achter de bal staan en trapte hoog over.
Porto begon de wedstrijd te controleren en bleef dit doen tijdens de 2de helft.

Moskow probeerde wel het tempo terug erin te brengen maar slaagde daar niet echt in.  Ook geraakte verschillende spelers duidelijk gefrustreerd omdat het team maar niet tot scoren geraakte.

Porto doet dus een gouden zaak en komt naast PSG op de 2de plaats met 5 punten.  Op de laatste speeldag moet Porto tegen Chelsea dat met 13 punten al geplaatst is voor de volgende ronde.  PSG speelt dan tegen CSKA dat met 4 punten er zeker voluit voor zal gaan.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)