Stadion: Lotto Park
Anderlecht verliest andermaal
Anthony Van der Planken

ANDERLECHT VERLIEST ANDERMAAL

Anderlecht dreigt in de Europese recordboekjes te komen. De Brusselaars verloren opnieuw in de Champions League en lijken op weg naar de totale afgang: nul punten uit zes wedstrijden.

Valencia was opnieuw te sterk voor de Belgische landskampioen. Anderlecht speelde een degelijke wedstrijd, maar het werd niettemin 1-2.

Anderlecht startte goed aan de wedstrijd. De Brusselaars kregen al na twee minuten een goede kans via Aruna Dindane. De Ivoriaan kon een uitstekende voorzet van Wilhelmsson net niet binnen koppen. Op het kwartier was het opnieuw Aruna die bij een kans betrokken was. De aanvaller dribbelde voorbij twee man en zette dan voor, maar niemand kon zijn voet tegen de bal zetten.

Vijf minuten later werd Anderlecht koud gepakt: Corradi wist een voorzet van Curro Torres met de hak binnen te werken, zodat Valencia meteen de leiding nam. De thuisploeg liet echter niet met zich sollen. Slechts enkele minuten na de 0-1 wisten de Brusselaars gelijk te maken. Aruna ging twee keer makkelijk neer in de zestien en kreeg daarvoor een penalty cadeau. Zetterberg miste, maar gelukkig was er nog Wilhelmsson. De Zweed wist de rebound alsnog binnen te werken.

Paars-wit kreeg zo opnieuw moed. Via opnieuw Wilhelmsson en een uitstekende Vanderhaeghe kwam de ploeg nog dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet baten.

Het leek er even op dat Anderlecht zijn goede spel van voor de rust zou verderzetten, maar niets bleek minder waar. Al na twee minuten werd Di Vaio diepgestuurd. De spits aarzelde niet en trapte de 1-2 voorbij Zitka. De thuisploeg probeerde daarna nog wel gelijk te maken, maar het gebrek aan scorend vermogen deed de Brusselaars de das om. Wilhelmsson, Aruna en Iachtchouk kregen nog enkele mooie kansen, maar scoren lukte niet. Zelfs zes minuten extra tijd brachten geen soelaas. Anderlecht ligt definitief uit Europa.