Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Old Trafford
1000 brengt geluk
nathan desmet

De duizendste wedstrijd van Alex Ferguson bij Manchester United werd afgesloten met een overwinning wat hen kwalificeerde voor de volgende ronde.

Voor de wedstrijd kreeg Ferguson een staande ovatie van het publiek. United creërde de meeste kansen in een open wedstrijd tegen het sterk verdedigende Lyon. Na 11 minuten gaf Rooney Ferguson al bijna reden om te juichen , maar het lage schot trof de paal. Maar Lang moest hij niet wachten want Gary Neville , de man die bijna nooit scoort maar al zo lang bij Manchester speelt , knalde na 18 minuten een rebound hard tegen de netten. Daarop volgden nog 2 schoten van Rooney die de tribunes invlogen , maar het was Lyon dat het eerst tot scoren kwam. Diarra met een ver schot , Carroll klungelde en de bal rolde in het doel na iets meer dan een half uur spelen. Tijdens de rust werd een zieke Neville vervangen door Wes Brown die bijna scoorde vanuit een scherpe hoek , net na de rust. En na 52 minuten was het dan eindelijk zover : wie anders dan Ruud Van Nistelrooy die Man Utd terug op voorsprong bracht. Ferdinand met de voorzet , en Van The Man die van dichtbij scoorde. Even later zorgde hij ook nog bijna voor de 3-1 na een perfecte pas van Rooney gaf hij de bal een lob die de deklat streelde.