reaReal Madrid
levBayer Leverkusen
Datum: 23/11/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Santiago Bernabeu
Galacticos vergeten te schitteren
Wim Pauwels
| 0 reacties
Galacticos vergeten te schitteren
Foto: © SC

Galacticos vergeten te schitteren

Het was een quasi voltallig sterrenelftal dat Bayer Leverkusen mocht ontvangen in een uitverkocht Bernabeu. Owen wel op de bank, maar de rest van de bankrekening van Madrid mocht aan de bak. De sterren brachten echter een bedroevend laag tempo in de eerste helft. De stevige Duitsers wachtten de Koninklijke op rond een versterkte gordel met nukkige verdedigers als Ramelow en Roque Junior.

 
Twee kansen had Bayer nodig om met een voorsprong te gaan rusten. Een eerste keer redde het doelkader Casillas nog. In de herneming scoorde de Bulgaar Berbatov. Onder een striemend fluitconcert mochten de heren sterren van Real zich gaan bezinnen in de kleedkamer.
 
Meteen na rust kwam Morientes een hele bleke Beckham vervangen. Maar nog geraakten de galacticos niet op dreef. Tot plots, als een duiveltje uit een doosje, was daar plots Luis Figo, die vlot een man uitschakelde, een een-twee met Zidane forceerde en Raul liet scoren. Zijn 49e Europese doelpunt ooit, een nieuw record.
 
Het was het startsein voor een dol kwartier. Een vlam van Roberto Carlos, een inschuiver van Ronaldo op de paal, een schitterende beweging van Zidane en penalty. Luis Figo miste.  Daar bleef het bij voor Real. De laatste vijf minuten kwam het er niet meer van. De beste kansen waren nog voor Bayer Leverkusen, maar meer doelpunten kwamen er niet. 
 
Een puntendeling als logisch gevolg. Voor Real blijft het bang afwachten. De galacticos na vijf speeldagen nog niet zeker van de volgende ronde. Wie had dat ooit gedacht ?

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)