Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Eindelijk tweede ronde PSV
Ralph Ralph Kruizinga

Door Ralph Kruizinga

Na 8 jaar niet is het dan eindelijk zo ver. Dankzij een 1-1 gelijkspel in het eigen Philips Stadion tegen Arsenal en de 2-2 van Rosenborg en Panatinaikos in Noorwegen haalde de Eindhovenaren voor het eerst in haar historie de tweede ronde van de Champions League.

PSV startte voortvarend tegen de ploeg uit Noord Londen. Al na 8 minuten kopte Ooijer de formatie van Guus Hiddink op 1-0 uit een corner van Mark van Bommel. Na deze vroege treffer gaf Arsenal meer gas en controleerde het grootste deel van de eerste helft. Na een half uur resulteerde dit in de gelijkmaker. Hendry verschalkte aan de zijlijn Bouma en combineerde met Ljungberg door het hart van de Eindhovense defensie waarna de Franse balmagiër de Gunners op gelijke hoogte bracht. Daarmee deden de Engelsen wat in de Nederlandse competitie onmogelijk lijkt, scoren tegen PSV.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. De Engelsen, zonder Dennis Bergkamp, creëerde een aantal goede kansen maar zowel Hendry als Ljungberg hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg PSV ook mogelijkheden. Zo faalde Van Bommel na een lange rush in de afwerking en stuitte ook Park op doelman Jens Lehmann. De angel werd uiteindelijk uit het spel van Arsenal gehaald door scheidsrechter Fandel. De Duitse arbiter stuurde Lauren en Vierra met twee keer geel van het veld waardoor Arsenal de wedstrijd eindigde met 9 man.

Toen in Eindhoven het resultaat uit Trontheim bekend werd kon er feest gevierd worden. Guus Hiddink prees na de wedstrijd zijn spelers voor hun tactische discipline. "Een spits als Hendry moet je met twee, liefst drie verdedigers bespelen anders blijft hij gevaarlijk. Dat hebben de spelers goed uitgevoerd." Oud voorzitter Harry van Raaij was ook een gelukkig man. Hij zei na de wedstrijd trots te zijn op dit PSV waar hij samen met Hiddink de architect van is geweest.