monMonaco
livLiverpool FC
Datum: 23/11/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stade Louis II
Monaco heeft Liverpool pijn gedaan
Yves Dekoning
| 0 reacties
Monaco heeft Liverpool pijn gedaan
Foto: © SC

Liverpool heeft verloren in Monaco. Niet alleen werd de wedstrijd met 1-0 verloren, ook moesten twee Liverpuldians vroegtijdig het veld verlaten met blessures. De kwalificatiekansen van de Reds krijgen hierdoor een serieuze deuk. Voor Monaco ziet het er goed uit. 

Liverpool begon in Monaco met Neil Mellor eenzaam in de spits. Na drie minuten moest Louis Garcia al afhaken met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door verdediger Josemi. Xabi Alonso en Harry Kewell zaten op de bank. Het ontbrak de Reds dan ook aan creativiteit. Monaco kon in een zwakke eerste helft niet door de gele muur breken, maar was wel de betere ploeg. De ruststand was 0-0. 

Na de pauze wist Monaco de weg naar het doel toch te vinden. Javier Saviola trapte in de 54ste minuut de 1-0 tegen de netten. De Spaanse goalgetter zou de bal wel met de arm beroerd hebben. Luid protest van de Liverpoolspelers haalde niets uit. Hierop gingen de Reds op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Flavio Roma moest twee keer Steven Gerrard het scoren beletten. Aan de overkant greep zijn tegenhanger Chris Kirkland in bij pogingen van Pontus Farnerud en Emmanuel Adebayor. Ondertussen had Josemi het veld verlaten na een botsing met Patrice Evra. De rechtsback had twintig hechtingen nodig om een hoofdwonde te dichten. In de slotfase was Sami Hyypiä nog dicht bij de gelijkmaker, maar Roma kon zijn kopbal nog pareren. 


Rafael Benitez had gegokt en verloren. Hij liet enkele certitudes op de bank in de hoop dat de gretige invallers het verschil konden maken. Liverpool moet nu op Anfield Road winnen tegen Olympiakos om nog kans te hebben om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.
Benitez is boos op de scheidsrechter. =>

Voor Monaco ziet het er dan weer rooskleurig uit. De mannen van Didier Deschamps mogen naar Deportivo trekken. De Spaanse club is volledig uitgeteld. Als Liverpool zijn laatste match niet wint, zijn de Monegasken in elk geval geplaatst. Anders is een gelijkspel voldoende om de te beginnen tellen. Bij een zege zit Monaco altijd in de volgende ronde.



Monaco: Roma, Evra, Plasil, Maicon, Zikos, Nonda, Squillaci, Farnerud (Modesto 79), Givet, Chevanton (Perez 67), Saviola (Adebayor 73).

Liverpool: Kirkland, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore (Kewell 58), Gerrard, Hamann, Biscan, Riise, Luis Garcia (Josemi 4), Mellor, Josemi (Warnock 64).

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)