Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Lerkendal Stadion
Rosenborg bedwingt Panathinaikos
Anthony Van der Planken

Panathinaikos heeft haar laatste kans op kwalificatie wellicht verkeken. De Grieken kwamen op het veld van Rosenborg twee keer op voorsprong, maar het werd niettemin 2-2.

De bezoekers controleerden de hele eerste helft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Konstantinou al na 16 minuten voor de 0-1 tekende. De Griek werd diepgestuurd door Gonzalez en werkte vervolgens koelbloedig af.

Na de rust ging Rosenborg op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er pas na 68 minuten via Helstad. De invaller tikte een perfecte voorzet van Stensaas makkelijk binnen. Lang duurde het Noorse feestje niet, want nog geen twee minuten later maakte Panathinaikos alweer de 1-2. De gelukkige was Skácel, die wist te profiteren van een foutje van de Noorse keeper Espen Johnsen.

Gelukkig voor Rosenborg sloeg Helstad een kwartier voor tijd opnieuw toe. De aanvaller tikte de rebound van zijn eigen schot poepsimpel binnen en schonk de thuisploeg alsnog een punt. Veel maakt het eigenlijk niet uit, want met twee punten is men toch uitgeschakeld. Panathinaikos is dan weer zeker van een plaatsje in de UEFA-Beker, maar zal op de laatste speeldag nog flink moeten knokken, wil het naar de tweede ronde van de Champions League.