Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stadio Delle Alpi
B elftal Juventus verslaat inspiratieloos Ajax

Door Ralph Kruizinga

In een deprimerend leeg stadion won de oude dame uit Turijn ook haar vijfde wedstrijd van deze editie van de Champions league met 1-0. Al na een klein kwartiertje strafte Juventus een fout van Maxwell af. De anders zo degelijke Braziliaan verspeelde de bal aan Cameronesi die het overzicht bewaarde en Zalayeta vrij voor Vonk zette. De spits faalde niet en zette de thuisploeg op 1-0.
Na dit vroege doelpunt liet Juventus Ajax komen maar de Amsterdammers konden geen moment een vuist maken. Het gevaarlijkste moment was een vrije trap van een meter of 20 van Rafaël van de Vaart in de 26ste minuut maar Buffon bewees hier een uitstekende doelman te zijn en bokste de bal sierlijk uit het doel. Na een half uur leek de vlam nog in de pan te slaan toen Van de Vaart onbesuisd inkwam op verdediger Cannavaro. Hij werd bestraft met geel en de toon voor een onvriendelijk laatste kwartier van de eerste helft was gezet.

Na rust etaleerde Juventus slechts sporadisch haar kwaliteiten. De paar duizend toeschouwers moesten het doen met een geniaal steekballetje van Ibrahimovic op Nedved. De Tsjech vond uiteindelijk met wat geluk Emerson die zijn kopbal uit het lege doel gegleden zag worden door Maxwell. Ajax kreeg in de tweede helft meer ruimte van Juventus maar wist niet één goede kans te creëren. Het enige gevaar kwam van de 17 jarige Ryan Babel maar ook hij faalde oog in oog met Buffon.

Juventus trad in een koud Della Alpi aan zonder aanvoerder Del Piero, Cannavaro (die wel inviel tijdens de eerste helft) en nog een aantal vaste waarden maar wel met oud Ajax aanvaller Zlatan Ibrahimovic en met de Tsjechische alleskunner Pavel Nedved. Ajax bleek in haar 250ste optreden in Europees verband  echter niet in staat om dit B-elftal van Juventus in verlegenheid te brengen. Trainer Ronald Koeman stak na afloop de hand in eigen boezem. Over het spel was de oefenmeester redelijk tevreden maar verliezen is altijd zuur. Hij onderkende dat Ajax aanvallend niet genoeg heeft laten zien om aanspraak te maken op een treffer tegen het verdedigend sterke Juventus.