Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Highbury
Arsenal gaat naar volgende ronde
Bart Hermans

Arsenal heeft met 3-0 gewonnen in de 'kleine poule'. De Gunners hielden de drie punten thuis na doelpunten van Henry en Van Persie.

Henry verscheen dan toch aan de aftrap, hij was voor de wedstrijd onzeker met een blessure. Verder verschenen ook Pires en doelman Almunia in de basiself. Bij Sparta Praag speelde Zelenka (ex-Westerlo) mee.

Op het doorregende veld was het Henry die de eerste kans van de wedstrijd kreeg, de Praagse defensie was alert. Halverwege de eerste helft was het dan toch prijs voor de Gunners, Henry zette met een schitterend schot van iets buiten de zestien de 1-0 op de bordjes. Het weer ging in de eerste helft van kwaad naar erger en echt goed voetbal brengen was onmogelijk. Het bleef dan ook 1-0 tot aan de rust.

In het begin van de tweede helft probeerde Sparta wat tegen te doen, maar verder dan een kans voor MatuÅ¡ovic kwamen de Tsjechen niet. Aan de overkant was Henry dicht bij de 2-0, maar zijn vrije trap ging er deze keer niet in. Halverwege de tweede helft verving Van Persie topschutter Henry. Tien minuten voor tijd was Sparta heel dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van Slepicka vond het hoofd van Petràš, zijn kopbal ging juist over de dwarsligger. Eventjes later werd het 2-0 voor Arsenal. Op aangeven van Bergkamp kon zijn landgenoot Van Persie doorgaan en de bal achter Bažek in doel werken. Vijf minuten later was het weer raak voor Arsenal. Na een mooie actie van Eboué vanop rechts vond deze Van Persie die niet twijfelde en zijn tweede doelpunt van de avond voorbij Blažek schoot.

Met deze 3-0 overwinning kwalificeert Arsenal zich voor de volgende ronde. Het staat nu eerste in de groep met 12 punten. Ajax volgt nu op de tweede plaats met 7 punten. [AN]