Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Estadio Benito Villamarín
Chelsea kan nog verliezen
Tonnelier Caroline

Chelsea kan dan toch nog verliezen.  Dat werd vanavond bewezen in het Ruiz de Lopera in Sevilla.  Betis, op de sukkel in de Primera División, haalde het met het kleinste verschil van de Engelsen.  Dani zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Chelsea kon alleen op het einde van de eerste en in het begin van de tweede helft dreigen, maar ging al bij al terecht onderuit.

Bij Real Betis kreeg Contreras in het doel de voorkeur op DoblasJoaquin keerde na een schorsingsdag tegen Real Madrid terug in de basis.  Mourinho koos in de spits verrassend voor Gudjohnsen ten nadele van Drogba.  De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, zonder echt doelgevaar te creëren.  Er viel in het eerste kwart van de wedstrijd dan ook weinig te beleven.  Betis verloor wel op korte tijd twee spelers met een blessure.  Nano werd vervangen door Castellini, terwijl Dani inviel voor Oliveira.  De invalbeurt van Dani bleek een geluk bij een ongeluk, want de kale spits zette enkele minuten later zijn ploeg op voorsprong.  Capi zette vanop links voor, Edu liet de bal door en Dani werkte van dichtbij af.  Chelsea reageerde onmiddellijk, maar Essien kopte hoog over.  In de slotminuten van de eerste helft kwamen de Engelsen nog aandringen.  Een poging van Cole stootte op doelman Contreras en ook Robben kon na een individuele actie de Spaanse goalie niet verrassen.  De beste kans was echter nog voor Gudjohnsen.  De Ijslandse spits mocht alleen op Contreras af, maar trapte hoog over.  Vlak voor de rust kwam ook Betis nog dicht bij een tweede doelpunt.  Een afstandsschot van Dani werd gemakkelijk gepakt door Ceh, maar de Tsjechische international had even later meer moeite met een verrassende poging van Edu.  Dani kon in de rebound niet afwerken, zodat het 1-0 bleef tot de rust.

Mourinho bracht na de pauze meteen Wright-Phillips en Drogba in voor Gudjohnsen en Cole.  Die dubbele wissel had meteen resultaat.  In de openingsminuut was Chelsea al twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Contreras zat er telkens goed tussen.  De Engelsen namen nu het heft in handen, maar hadden het moeilijk om nog concreet doelgevaar te creëren.  Pas na 72 minuten was Chelsea nog eens echt gevaarlijk.  De poging van Essien kwam echter via beide doelpalen in de handen van Contreras terecht.  Aan de overkant ging Ceh goed plat op een afstandsschot van Capi.  Even later werd een doelpunt van opnieuw Essien nog afgekeurd wegens een duwfout.  Een strijdlustig Betis hield in het slotkwartier goed stand en had zelfs nog het overwicht op het middenveld. Alleen in blessuretijd kwam Chelsea nog aandringen, maar gescoord werd er niet meer.  Betis doet dankzij deze verdiende overwinning een uitstekende zaak in het klassement.  De Spanjaarden naderen tot op één punt van Chelsea en doen dus opnieuw helemaal mee in groep G.