Datum: 02/11/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça heeft geen kind aan Panathinaikos
Ruben Claesen
| 0 reacties
Barça heeft geen kind aan Panathinaikos
Foto: © SC

Barcelona mag bij de favorieten van deze Champions League gerekend worden, dat is de conclusie die we mogen trekken na de voetballes dat het aan Panathinaikos gaf. In het eigen Camp Nou stuurde het de Grieken met een droge 5-0 terug naar huis. 

Voor Panathinaikos begon de miserie al na 40 seconden. Iniesta tikte door naar van Bommel, die de bal over Galinovic lobde: 1-0. Panathinaikos kon geen vuist maken en mocht van geluk spreken dat Messi en Eto'o verzuimden te scoren. Op het kwartier kwam die tweede goal er toch. Van Bommel gaf voor, Samuel Eto'o kopte binnen. En de show ging gewoon door. Dit keer was het Messi die geklungel in de Griekse verdediging afstrafte en de 3-0 over Galinovic stifte. En Barça bleef maar komen. Vijf minuten voor rust een prachtige collectieve actie: van Messi via Ronaldinho naar Eto'o, die de 4-0 koel binnentrapte. Panathinaikos was blij dat de rust er eindelijk was.

Na de pauze kregen we een Panathinaikos met meer vertrouwen te zien. Papadopoulos trapte de eerste kans van de tweede helft op Valdes. Barça controleerde, Panathinaikos vond het welletjes. Het was even wachten op de vijfde treffer, maar die kwam er toch. Eto'o krulde zijn derde goal prachtig naar de tweede paal, Galinovic had geen verhaal. Het publiek amuseerde zich kostelijk, Panathinaikos minder. Het kon wel verhinderen dat de Spanjaarden een zesde treffer konden scoren, het doet echter niks af van de prachtprestatie die Barcelona afleverde. [AN]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)