Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: San Mames
Lyon wint weer en is geplaatst
Ruben Claesen

Ook op de vierde speeldag is Olympiakos er niet in geslaagd om zijn eerste punten te pakken, Lyon bleek enkele maten te groot. Haruna Babangida gaf trainer Trond Sollied eerst nog wat hoop, maar Carew en Juninho ontnamen die op het einde van de eerste helft. Na rust controleerde Lyon en scoorde nog tweemaal, de eerste van de partij voor Diarra, de tweede voor Carew.

Olympiakos startte furieus en kwam na drie minuten op voorsprong; Haruna Babangida - ooit nog spelend voor Barcelona en Ajax - glipte door de Franse defensie en werkte koeltjes af. Lyon was even van slag en Olympiakos was baas, zonder echte kansen. Vijf minuten voor rust kwam Lyon toch op gelijke hoogte. Juninho Pernambucano liet zijn vrije trap voor de neus van keeper Giannou, die de voorkeur kreeg op Erwin Lemmens door de afwezigheid van Nikopolidis, stuiten en in doel belanden. Op slag van rust rammelde het serieus in de Griekse verdediging en John Carew trapte Lyon op voorsprong: 1-2.

In de tweede speelhelft zagen we Lyon het spel overnemen en domineren. Na tien minuten scoorde de leider van de Franse Ligue 1 een derde keer. Giannou stuitte de poging van Carew eerst nog, maar kon niet verhinderen dat Diarra makkelijk binnentikte. En het werd nog erger, want twee minuten later stond de 1-4 al op het bord. John Carew kon de vrije trap van Juninho binnenknikken. Daar bleef het uiteindelijk ook bij, Lyon is geplaatst voor de volgende ronde, Olympiakos vergezelt Anderlecht met nul punten. [AN]