Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Weserstadion
Werder Bremen bibbert maar zegeviert
Ruben Claesen

Een voetbalmatch is nooit gedaan. Een cliché dat gebruikt mag worden voor de Champions League-partij tussen Werder Bremen en Udinese. Op het uur dachten de Duitsers dat de zege binnen handbereik was, maar in vijf dolle minuten kon Udinese de 3-0 achterstand ombuigen in 3-3. Maar Duitsers geven nooit op, iets wat ook geldt voor de Fransman Johan Micoud.

In het Weserstadion begon de thuisploeg het best. De voorzet van Haedo Valdez werd door Miroslav Klose binnengekopt: 1-0. Tien minuten later was er geklungel in de Italiaanse defensie, Frank Baumann profiteerde en maakte er 2-0 van. Udinese wist niet meer wat het het had en Werder kon rustig achterover leunen en de 2-0 tot aan de rust vasthouden.

Vijf minuten na de rust leek Johan Micoud de match te beslissen, hij werkte een corner voorbij doelman De Sanctis. 3-0, match gespeeld, dacht men aan de Weser. Maar niets was minder waar. Drie minuten later kon Antonio Di Natale de aansluitingstreffer onder Reinke door trappen. Toen diezelde Di Natale weer wat later door de Duitse buitenspelval glipte en de 3-2 binnentrapte, brak bij Bremen opeens het angstzweet uit. Zweet dat geheel terecht was, want nog eens twee minuten later ging keeper Reinke onder een voorzet door en trapte Schulz in eigen doel, wat een remonte van de club uit Udine. Maar Duitsers, ze blijven onvoorspelbaar. Dik vijf minuten later was het weer Johan Micoud die scoorde voor Werder Bremen en de eindstand meteen bepaalde: 4-3, zeven goals in een spectaculaire wedstrijd. [AN]