Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Artmedia blijft het goed doen
Anthony Van der Planken

Artmedia Bratislava blijft het opvallend goed doen in de Champions League. De Slowaakse landskampioen hield nu ook thuis Glasgow Rangers in bedwang. De partij eindigde in een verdienstelijke 2-2.

Het waren zonder twijfel de Schotten die het best aan de partij begonnen. Na amper drie minuten zette
Dado PrÅ¡o de eerste treffer op het bord. De Kroaat deed in drie minuten wat Glasgow Rangers in de heenwedstrijd negentig minuten lang niet kon: scoren. Toch konden de Schotten niet lang van hun voorsprong genieten. Amper vijf minuten na het openingsdoelpunt stelde kapitein Balázs Borbély gelijk.
De eerste helft zette zich vrij gelijkopgaand verder.
Aleš Urbánek dwong Ronald Waterreus tot een knappe redding, terwijl Steven Thompson aan de andere kant de zenuwen van het thuispubliek op de proef stelde door de bal maar net naast doel te trappen. Toch wist diezelfde Thompson nog voor de rust te scoren. Dat deed hij op aangeven van Pršo, de man van het eerste doelpunt.

Maar ook deze keer hield Rangers de voorsprong niet lang vast. Net voor het uur wist
Kozák immers weer gelijk te maken. Verdiend trouwens, want Artmedia had ondertussen via Lukáš Hartig, Branislav Fodrek en Branislav Obžera al drie uitstekende kansen gecreëerd.

Toch hadden de Schotse bezoekers de partij nog kunnen winnen, maar
Peter Løvenkrands wrong een dot van een kans vakkundig de nek om. Løvenkrands miste volledig vrijstaand de 2-3. Een zure misser, want Rangers mist zo de mogelijkheid om weg te lopen van Porto en Artmedia. Nu staat het gedeeld tweede met Artmedia, al heeft het wel een beter onderling resultaat op basis van uitdoelpunten.