Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan wint makkelijk van AEK Athene

AC Milan kende een perfecte start in deze jaargang van de Champions League. In groep H, de groep van Anderlecht en Lille, won het met 3-0 tegen een te licht AEK Athene.

AC Milan greep de Grieken meteen bij de keel en kreeg al vlug een kans via Gattuso wiens schot gepakt werd door Athene-doelman Sorrentino. AEK Athene kon er af en toe snedig uitkomen en dat leidde tot een klein kansje voor Giorgiopoulos, Dida redde echter makkelijk. Milan kwam in de gang van het spel op voorsprong. Maldini zwiepte de bal voor doel en Inzaghi kon de bal fraai voorbij de doelman koppen, 1-0. Milan kon nog voor de rust de 2-0 scoren. Kaka dit keer met de assist en Gourcuff kon ook al met een kopbal scoren.

Na de rust probeerde AEK iets terug te doen tegen een Milan dat zich tevreden stelde met de tussenstand en zich beperkte tot controleren. Ondanks de lichte druk van de Grieken was het Milan dat de 3-0 scoorde. Een strafschop voor Milan werd door Kaka feilloos in doel getrapt.