Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stadio Olimpico
Roma klopt Donetsk met overdreven cijfers
Kristof Blomme

AS Roma heeft Shakhtar Donetsk met 4-0 het nakijken gegeven. In het eerste uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de laatste 30 minuten ontbond de thuisploeg zijn duivels.

Roma had het niet onder de markt met de tegenstander uit Oekraïne. Na een kwartier verstuurde Marica een goeie voorzet, maar Brandao trapte die naast. Pas halfweg de eerste helft kwam Roma dreigen. Totti speelde Perrotta knap aan, maar het schot van de middenvelder zoefde over. Ook pogingen van Mancini en Taddei verdwenen buiten het doelkader.

In het begin van de tweede helft was Donetsk de betere ploeg. Zowel de bedrijvige Marica als Brandao kregen mogelijkheden. Ze konden doelman Doni echter niet in verlegenheid brengen. Halfweg de tweede helft was de openingsgoal een feit. Een voorzet van Tonetto werd in eerste instantie gemist door Totti, maar Taddei stond op de juiste plaats om binnen te trappen. Enkele minuten later stond het al 2-0 na een schitterende schot met links van Totti. Roma leek nu helemaal los, want even later bracht De Rossi de derde treffer op het bord na een knappe voorzet van Pizarro. Uiteindelijk zorgde de Chileen zelf, met een schot van ver, voor de 4-0 eindstand.