Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Karaiskaki Piraeus
Valencia wint knap bij Sollied
Kristof Blomme

Valencia heeft een knappe overwinning behaald bij Olympiakos. De Spanjaarden wonnen met 2-4. Fernando Morientes ontpopte zich tot de grote held met drie goals.

De eerste mogelijkheid van de partij was voor de bezoekers. Albiol trapte vanop de rand van het strafschopgebied recht op Nikopolidis. Aan de andere kant kwam de beste mogelijkheid in de beginfase er na een vrije trap. De wederoptredende Rivaldo vond Ouaddou, maar zijn kopbal ging voorlangs. Even later werd een vrije trap van diezelfde Rivaldo door Canizares gepareerd. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voosprong. Stoltidis lepelde de bal tot bij Konstantinou, die knap op de borst controleerde en laag binnen trapte. Vijf minuten later maakte Valencia echter al gelijk. Villa zette zich goed door op links en bood Morientes de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan. Nog voor de rust werd het helemaal stil in het stadion. Nikopolidis reageerde gevat op een schot van Angulo, maar opnieuw Morientes was goed gevolgd om de 1-2 te netten.

Na de rust probeerde Valencia de voorsprong nog uit te breiden. Villa mocht tot twee keer toe uithalen, maar telkens stond Nikopolidis op de goede plaats. De beste kans was echter voor de thuisploeg. Een kopbal van Konstantinou werd subliem gepakt door Canizares. Na 65 minuten werd het toch 2-2. Een diepe bal van Djordjevic nam Castillo knap aan, waarop hij de klus koel afmaakte. Een kwartier voor tijd mocht ook Rivaldo aanleggen. Hij trapte naast. De partij leek op een gelijkspel te eindigen, maar dat was buiten Albiol gerekend. De thuisdefensie kreeg een vrije trap niet weg en Albiol stond op de goede plaats om te scoren. In de slotminuut zorgde Morientes met een rake kopbal voor de 2-4 eindstand.