cheChelsea
breWerder Bremen
1-0
Michael Ballack (pen) 68'
2-0
Datum: 12/09/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stamford Bridge
Efficiënt Chelsea wint van Bremen
Thomas Dubois
| 0 reacties
Efficiënt Chelsea wint van Bremen
Foto: © SC

Chelsea heeft z’n eerste opdracht in de Champions League zonder problemen afgehaspeld. Het won met 2-0 van het Duitse Werder Bremen. Chelsea speelde uiterst efficiënt en had genoeg aan enkele kansjes om twee keer te scoren. Bremen kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, maar scoren lukte niet.
 
Werder Bremen kon vanaf het begin rekenen op de diensten van de fitte Miroslav Klose. Joe Cole begon bij Chelsea op de bank. Drogba en Shevchenko moesten voor de doelpunten zorgen. Chelsea begon het scherpst aan de wedstrijd en kreeg al gauw een eerste kans, de kopbal van Drogba ging naast. Chelsea was de betere in het begin, en op het moment dat Werder wat beter in de wedstrijd kwam bleef de bal met een gelukje steken in de Duitse verdediging waarna Essien kon meenemen en scoren, 1-0.
 
Bremen kon niet meteen een antwoord verzinnen en net als vorig jaar tegen Anderlecht beperkte Chelsea zich vooral tot controleren na de voorsprong. Werder Bremen kwam in de eerste helft niet verder dan enkele schoten van Wome en Frings vanuit de tweede lijn die gemakkelijk gepakt werd door Cech. Chelsea ging dan ook met een 1-0 voorsprong rusten.
 
Werder Bremen kwam het best uit de kleedkamers. Het drukte Chelsea terug en kreeg ook al vlug een kansje via Klose die over kopte en iets later Borowski die naast schoot. Chelsea kwam er ten gepaste tijde gevat uit, Cole kon voorzetten tot bij Drogba die in de volley in het zijnet knalde. Het was toch Bremen dat via Klose het gevaarlijkst kon zijn. Die kopte tussen twee verdedigers door op de lat.
 
Toch was het Chelsea dat op 2-0 kwam. Het kreeg een strafschop na een fout op Drogba. Niet Lampard, maar Ballack trapte die en die scoorde feilloos tegen z’n landgenoten, 2-0. Bremen kon opnieuw niet antwoorden en de Engelsen herstelden het evenwicht. Tot grote kansen leidde dat niet, Shevchenko en Lampard konden op doel trappen, maar oude rot in doel, Reinke, liet zich niet verrassen. Een tweede schot van Lampard zorgde voor heel wat meer gevaar, vanuit een scherpe hoek haalde die uit en zag z’n schot op de paal stranden. Dat was meteen het laatste noemenswaardig feit in de wedstrijd die uiteindelijk op 2-0 eindigde. Chelsea start zo op schema.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 1)