hamHamburger SV
arsArsenal
0-1
12' Silva Gilberto (pen)
Kristof Blomme

Arsenal heeft een goede zaak gedaan op de eerste speeldag van de Champions League. De Gunners wonnen bij Hamburg met 1-2. De Duitsers speelden wel bijna een volledige wedstrijd met tien, nadat doelman Kirchstein rood pakte.

Bij Hamburg stond Kompany weer in de basis na zijn blessure. Bij de Engelsen raakte Henry niet fit, hij werd vervangen door Adebayor. In de beginfase probeerde beide ploegen het vooral van ver. Sanogo en Ljuboja namens de thuisploeg en Van Persie vonden het doelkader niet. Na tien minuten moest de thuisploeg al met tien verder. Doelman Kirchstein haalde Van Persie neer en Fröjdfeldt had geen genade. Gilberto Silva zette de strafschop feilloos om en deelde zo de Duitsers nog een tik uit. Hamburg was even van slag en Van Persie kreeg de kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een goeie pas van Rosicky stuitte hij echter op Wächter. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Hamburg beter in de match. Eerst werd een schitterende hoekschop van Trochowski door Kompany voorlangs gekopt. Vlak voor de pauze redde Lehmann na een poging van Ljuboja.

Na de pauze probeerde Doll het met drie verdedigers, maar na tien minuten kreeg Hamburg al het deksel op de neus. Rosicky, die tot vorig seizoen in Duitsland voetbalde, zorgde met een heerlijk afstandsschot voor de 0-2. Arsenal was nu duidelijk de betere ploeg, maar het kon de voorsprong niet verder uitbouwen. In de slotfase kon Sanogo nog milderen, maar zijn treffer kwam te laat voor de thuisploeg.