Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Parken Kopenhagen
Kopenhagen en Benfica stellen teleur
Dirk Pieters

FC Kopenhagen, dat Ajax uit de Champions League hield, nam het in eigen huis op tegen Benfica. Beide ploegen konden niet echt overtuigen in de eerste Champions League-wedstrijd.

Benfica, dat vorig jaar nog de kwartfinales haalde moest het wel stellen zonder de 34-jarige Portugees Rui Costa. Het was de thuisploeg dat het initiatief nam, maar kwam amper aan kansen. Enkel Jesper Gronkjaer kreeg een kans, maar zijn schot ging naast. Voor de rest bleef de eerste helft potdicht en waren er geen kansen meer.

Wie in de tweede helft beterschap had verwacht kwam zeer bedrogen uit. Ook na de pauze was er maar een kans. Het was Benfica dat enorm dicht bij een doelpunt kwam, maar het schot van de bezoekers ging tegen de paal. Het bleef in een zwakke wedstrijd 0-0.

Voor de wedstrijd hadden de supporters kunnen weten dat het niet veel soeps ging worden. Kopenhagen won van zijn laatste acht wedstrijden er maar 2 en ook Benfica won nog maar één keer in de twee verplaatsingen in de Champions League. [TH]