Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Sporting zorgt voor eerste verrassing

Sporting Lissabon heeft voor de eerste echte verrassing uit de nieuwe editie van de Champions League gezorgd door Inter Milaan te verslaan. Het doelpunt van Caneira bleek te volstaan voor de zege.

Ibrahimovic lag duidelijk gebrand op een goede prestatie en liet zich al in de eerste minuut zien. Zijn afstandsschot werd echter makkelijk gepakt door Ricardo. Het tempo dat Inter ontwikkelde was niet hoog genoeg om Sporting in verlegenheid te brengen. Zo kregen de toeschouwers een evenwichtige en gesloten aanvangsfase te zien. Het was wachten tot de 25ste minuut voor de volgende doelpoging. Het schot van Abel ging hoog over. In het laatste kwartier brak de wedstrijd dan toch een beetje open. Figo speelde de bal naar Adriano, maar die zag zijn schot gered door Ricardo. In de laatste minuut van de eerste helft bracht Toldo redding op een afstandsschot van Nani.

Sporting Lissabon kwam met frisse moed uit de kleedkamers. De thuisploeg speelde erg gretig en leek een manier gevonden te hebben om Inter achteruit te dwingen. Nani kreeg de bal toegespeeld en schoot in de draai naast. Net na het uur speelde Yannick de bal door naar Liedson die over knalde. Een doelpunt zat er aan te komen en dat kwam er ook. Caneira controleerde de bal, kapte Maicon uit en knalde via de lat binnen: 1-0. Enkele minuten later werd het helemaal onbegonnen werk voor Inter toen Vieira zijn tweede gele kaart in ontvangst nam. Liedson kreeg zijn hoofd net niet tegen een voorzet van Joao Moutinho. Inter slaagde er met tien man toch nog in aan een slotoffensiefje te beginnen. De Milanezen kwamen één keer dicht bij de gelijkmaker. Ibrahimovic probeerde het van ver, maar zijn poging ging net naast.

Sportin Lissabon hield verdiend de drie punten thuis en zo is de eerste stunt een feit. Op de volgende speeldag speelt Sporting uit tegen Spartak Moskou terwijl voor Inter dan thuis de topwedstrijd tegen Bayern München op het programma staat.