Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona haalt meteen zwaar uit
Kristof Blomme

Barcelona heeft meteen een gemakkelijke zege geboekt in de Champions League. De titelverdediger klopte Levski Sofia met 5-0.

De thuisploeg maakte meteen de bedoelingen duidelijk. Na zeven minuten kreeg Eto'o de bal aangeboden van maatje Ronaldinho. De Kameroener vond Iniesta, die laag binnen trapte. De beste kans voor de bezoekers was voor Angelov. Hij sneed goed naar binnen, maar z'n schot was te slap om Valdez te bedreigen. Ook de Catalanen kregen nog enkele kansen. Een schot van Eto'o vloog naast, terwijl Ronaldinho doelman Petkov op zijn weg vond. Tien minuten voor de pauze verdubbelde Giuly toch de score voor de thuisploeg. Hij sneed vanop rechts naar binnen en liet Petkov dit keer kansloos.

Kort na de koffie besliste Barcelona in de gutsende regen de match helemaal. Een vrije trap van Ronaldinho werd gelost door Petkov, maar verdediger Pujol stond op de goede plaats. Op het uur zorgde Eto'o voor de vierde van de avond. Hij zette twee Bulgaarse verdedigers in de wind, om daarna koeltjes af te maken. Levski ging op zoek naar de eerredder, maar veel geluk had de Bulgaarse titelhouder niet bij de afwerking. Schoten van Ivanov en Yovov vlogen respectievelijk over en naast. In blessuretijd zorgde Ronaldinho voor de forfaitscore. Hij krulde de bal knap in de bovenhoek.