Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Liverpool wint met kleinste verschil
Thomas Dubois

Peter Crouch was woensdagavond het verschil tussen een gelijkspel en winst voor Liverpool. De boomlange spits zorgde in het duel van Liverpool in en tegen Bordeaux voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bordeaux slaagde er opnieuw niet in om te scoren.

Liverpool begon het best aan de wedstrijd. Dat resulteerde na zeven minuten al in een eerste kans voor Bellamy. Bordeaux-doelman Ramé pakte de bal. De thuisploeg probeerde iets terug te doen. Dat lukte maar half. Verder dan twee schotjes van linksachter Wendel kwam het niet. De eerste helft verliep wat het aantal kansen betreft gelijkopgaand. Liverpool kon nog dreigen via Alonso, Bordeaux via spelmaker Micoud. Zijn kopbal vond geen doel. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was het Bordeaux dat het eerst kwam opzetten. Menegazzo schoot van aan de zestien meter, maar zijn schot werd gepakt door Reina. Bordeaux was de betere ploeg, maar kreeg toen het deksel op de neus. Na een corner stond Crouch op de juiste plaats en scoorde hij met een krachtige kopbal. Chamakh kreeg nog een kans voor Bordeaux, maar het was Bellamy dat het dichtst bij de 0-2 kwam. Het bleef 0-1. [AN]