Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint de clash tegen Barcelona
Dirk Pieters

Heel Europa keek al weken uit naar de kraker tussen Chelsea en Barcelona, en of het het wachten waard was, beslist u zelf. Chelsea won de topper met het kleinste verschil: 1-0. Didier Drogba zorgde net na de pauze voor de enige treffer van de avond. Een verdiende zege voor een secuur Chelsea.

Beide ploegen begonnen heel afwachtend. Het was wachten tot het kwartier voor de eerste grote kans. Didier Drogba ging alleen op doelman Valdez, maar zijn schot was net te zwak en Marquez kon de bal in hoekschop trappen. Op de daaruit volgende corner kopte Shevchenko net over. Ook Barcelona stak de neus aan het venster met een schot van Messi, maar Hilario was alert. Rond het halfuur kregen beide ploegen nog een goede kans. Xavi schoot pal op de Chelsea-doelman en Lampard schoot van buiten de zestien net over. Op het einde van de eerste helft kreeg Chelsea nog de beste kans. Ballack kopte een corner van Lampard hard naar doel, maar Valdez stond op de juiste plaats.

Het begin van de tweede helft was veelbelovend. Drogba nam een mooie pass uitstekend aan, draaide zich, en schoot de bal hard voorbij doelman Valdez: 1-0. Amper vier minuten later krulde Ronaldinho, die een moeilijke match kende tegen een ijzersterke Boulahrouz, een vrije trap mooi over de muur maar geen probleem voor Hilario. Iets over het uur kreeg Shevchenko een enorme kans, maar opnieuw kreeg de dure spits de bal niet tussen de palen. Chelsea domineerde de tweede helft en kreeg nog enkele uitstekende kansen via Drogba, maar de Ivoriaan besloot te zwak op de bezoekende doelman. In de slotfase kreeg Barcelona nog één kans, maar Messi schoot de bal over. Het bleef 1-0 voor de thuisploeg.

Door de overwinning blijft Chelsea leider met het maximum van de punten. Barcelona behaalde vier punten uit drie wedstrijden. [AN]