Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter pakt zijn eerste punten
Kevin Vanbuggenhout

Na de nederlagen in de twee vorige matchen was de druk groot bij Inter. Tegen Spartak Moskou moest er gewonnen worden. Spartak Moskou had zelf nog maar één punt en kon een overwinning dus ook goed gebruiken.

Internazionale kende een droomstart. In de tweede minuut al kon Cruz van dichtbij via de onderkant van de lat in doel knallen. Spartak Moskou stelde hier een vrije trap van Mozart die over ging tegenover. Toch was het duidelijk Inter dat het best uit de startblokken schoot. Cruz kopte een voorzet van Recoba binnen: 2-0. Na amper negen minuten zat Inter op rozen. Een vrije trap van Stankovic ging net naast. Boyarintsev kreeg dè kans op de aansluitingstreffer. Alleen voor doel plaatste hij de bal over. Net na het halfuur moest Kowalewski een schot van Recoba lossen. Gelukkig voor Moskou werkte Geder in hoekschop. Spartak Moskou kwam nog één keer gevaarlijk uit de hoek. Julio Cesar haalde een plaatsbal van Mozart uit de linkerbovenhoek.

Er was nog niet lang gespeeld in de tweede helft toen Inter dicht bij de definitieve beslissing kwam. Recoba legde breed op Figo en die trof de lat. Maar het was Spartak Moskou en niet Inter dat het volgende doelpunt voor zijn rekening nam. Pavlyuchenko scoorde van dichtbij de 2-1. De tot dan erg onderhoudende wedstrijd viel daarna een beetje stil en de kansjes werden schaarser. Stankovic kwam wel nog tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.  Vlak voor affluiten moest Julio Cesar zijn kunnen nog eens tonen op een schot van Boyarintsev. De score wijzigde niet meer en dus hield Inter de drie punten thuis.

Inter Milaan sloot deze belangrijke wedstrijd winnend af en haalde de broodnodige drie punten binnen. De 2-1 eindstand is ook een correcte weergave van de wedstrijd. Door deze overwinning nadert Inter tot op één punt van Sporting Lissabon. Spartak Moskou is nu laatste in groep B.