Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Old Trafford
Manchester United blijft ongeslagen
Dirk Pieters

Manchester United nam het dinsdagavond op tegen FC Kopenhagen. De Engelse ploeg kende weinig problemen met zijn Deense tegenstander en won met 3-0. Paul Scholes en John O’Shea zorgden in de eerste helft voor de 2-0 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd maakte Richardson er 3-0 van.

Al in de eerste minuut stak Manchester United zijn neus aan het venster. Louis Saha schoot, maar doelman Jesper Christiansen stond op de juiste plaats om het schot te stoppen. Even later was de thuisploeg daar opnieuw, maar ook de vrije trap van Ronaldo ging niet tegen de netten. Ook Kopenhagen kreeg een eerste echte kans na 22 minuten. Marcus Allback trapte hard op doelman Van der Sar. Iets over het halfuur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Louis Saha bracht de bal tot bij Paul Scholes. De middenvelder twijfelde niet en schoot de openingstreffer tegen de touwen.

Ook na de pauze ging Manchester fel van start en verdubbelde het al meteen de score. Een corner van Ronaldo kwam tot bij O’Shea en die maakte zo de 2-0. Kopenhagen probeerde iets terug te doen, maar pogingen van Atiba Hutchinson en Tobias Linderoth gingen steeds naast. Voor de rest viel er niet veel meer te beleven tot in de 82e minuut. Kieran Richardson zorgde met een hard laag schot voor de 3-0 eindstand.

Door deze overwinning blijft Manchester met een maximum van de punten aan de leiding. Voor Kopenhagen ziet het er slecht uit. De Deense club behaalde in drie wedstrijden maar één schamel puntje. [AN]