Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille doet goede zaak na winst tegen Athene
Thomas Dubois

Lille heeft dinsdagavond een goede zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats in poule H. Het won in het Felix Bollaert-stadion van Lens met 3-1 tegen de Grieken van AEK Athene. Door die overwinning heeft de ploeg nu vijf punten en staat het op de tweede plaats in de groep van Anderlecht. Milan leidt.

Lille kon geen beroep doen op Fauvergue. Odemwingie fungeerde als diepste spits. De Fransen begonnen het best aan de wedstrijd en al in de tweede minuut konden ze op voorsprong staan. Doelman Sorrentino kwam onder druk te staan en bijna kon de pijlsnelle Odemwingie daarvan profiteren. Ook AEK Athene kon bij momenten dreigen via Emerson, die maar nipt over kopte. Het was AEK dat de meeste kansen kreeg in de eerste helft via onder meer Julio Cesar, die z'n fraai shot gestopt zag worden door Sylva. Lille kreeg enkele kansjes via onder meer Bodmer.

Pas in de tweede helft nam het gevaar degelijke proporties aan. Keita eiste hierbij een hoofdrol op. Hij hield op rechts meerdere verdedigers aan de praat en kon uiteindelijk nog voorzetten. Robail stond op de juiste plaats en had het leer maar in doel te duwen, 1-0 voor Lille. Het feesten duurde niet lang voor de thuisploeg, Ivic scoorde via een mooi schot perfect in het hoekje. Maar ook die vreugde duurde niet lang. Opnieuw Keita maakte de actie op rechts en kon opnieuw voorzetten en op zowat identieke wijze scoorde Gygax de 2-1. In de slotfase werd het nog 3-1 na een knappe dribbel van Makoun, die z'n schot in doel zag belanden. [AN]