Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Estádio do Dragão
Hamburg krijgt opnieuw slaag
Dirk Pieters

Hamburger SV, zonder Vincent Kompany, blijft in de hoek waar de klappen vallen. Ook in de Champions League verloor het met zware 4-1 cijfers van Porto. De Portugese club kon tot nu toe nog geen enkel doelpunt scoren in deze Champions League, maar bracht daar duidelijk verandering in.

Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Lisandro Lopez zorgde na een mooie actie van Andersson voor de 1-0 voorsprong. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg de betere ploeg, maar liet Hamburg zich niet doen. Ljuboja scoorde verrassend de 1-1, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor gevaarlijk spel. Vlak voor de rust kreeg Porto nog een strafschop na handspel in de zestien. Lucho Gonzalez zorgde voor de 2-0 ruststand.

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Hamburg had wel de betere kansen, maar het was toch opnieuw Porto dat scoorde. Helder Postiga kon aan de tweede paal helemaal vrij inkoppen na een prachtige dribbel van Quaresma: 3-0. Hamburg gaf zich niet gewonnen en bleef aanvallen, maar het wou niet lukken voor de Duitse club. Tien minuten voor tijd zorgde Lisandro Lopez voor de overdreven 4-0 stand. In de allerlaatste minuut slaagde Hamburg er dan toch in om een doelpunt te maken. Trochowski zorgde met een prachtig doelpunt voor de eerredder: 4-1. [AN]