mosCSKA Moskou
arsArsenal
1-0
Datum: 17/10/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Lokomotiv Stadion
Arsenal loopt een blauwtje in Moskou
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Arsenal loopt een blauwtje in Moskou
Foto: © SC

Het Russische CSKA Moskou en de Engelse topclub Arsenal waren in deze Champions League nog ongeslagen. Arsenal telde wel al twee punten meer dan Moskou. CSKA Moskou kon dus bij winst tegen Arsenal de leiding in groep G overnemen, maar nestelde zich wel in een underdogpositie.

En dus liet Moskou het initiatief aan Arsenal. Het duurde wel twintig minuten eer de bezoekers echt hun neus aan het venster konden steken. Gilberto Silva knalde van ver naast. CSKA Moskou benutte meteen zijn eerste gelegenheid. Ignashevich legde een vrije trap achteruit tot bij Daniel Carvalho die in doel knalde. Op het halfuur tipte Lehmann een vluchtschot van diezelfde Daniel Carvalho over. Vagner Love dacht de score te hebben verdubbeld, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Van Persie kreeg nog een goede kans, maar Akinfeev haalde de bal uit zijn voeten. In het laatste kwartier van de eerste helft kon Arsenal zich niet meer doorzetten en Moskou had de zaken perfect onder controle.

In het begin van de tweede helft viel er niet veel verandering te bespeuren. Een afstandsschot van Aldonin ging over. Niet veel later kwam de bal bij doelpuntenmaker Daniel Carvalho, die duidelijk de gevaarlijkste man was bij de thuisploeg. Hij knalde op doel, maar Lehmann was paraat. Voor Arsenal ging een erg opportunistische poging van Henry over. Op het volgende gevaar was het wachten tot elf minuten voor tijd. Hoyte trof van op afstand de paal. CSKA Moskou leek op een stuntzege af te stevenen, maar schrikte toch nog op. In blessuretijd moest doelman Akinfeev zijn kunnen tonen op een vrije trap van Henry. De spits van Arsenal leek zijn club in laatste instantie langszij te hebben gebracht, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.
 
CSKA Moskou pakte terecht de drie punten tegen Arsenal dat een povere partij afwerkte. Moskou gaat nu dus met zeven punten aan de leiding in groep G. Arsenal staat na deze nederlaag op de tweede plaats met een punt minder dan CSKA Moskou.        

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)