Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Atatürk Olimpiyat Istanboel
PSV stunt in Turkije
Dirk Pieters

PSV deed een schitterende zaak door met 1-2 te winnen van het Turkse Galatasaray. De ploeg van Ronald Koeman speelde geen briljante wedstrijd, maar pakte het heel slim aan. Jan Kromkamp en Arouna Koné zorgden voor de twee bezoekende treffers.

In de eerste helft was Galatasaray de beste ploeg en kwam het ook terecht op voorsprong. Sasa Ilic glipte door de buitenspelval en schoot de bal voorbij doelman Gomes. Ook na het doelpunt bleef de ploeg van Erik Gerets de betere, maar vergat het zijn kansen af te maken. Ook PSV stak de neus eens aan het venster, maar de scheidsrechter zag een handsbal van Faryd Mondragon niet en bestrafte deze dan ook niet met rood.

Na de rust kwam PSV veel beter uit de kleedkamer en kwam het al snel op gelijke hoogte. Jan Kromkamp schoot op doel en de bal ging verrassend door de benen van doelman Faryd Mondragon. Na de gelijkmaker greep PSV het initiatief. Niet veel later speelde Mika Vayrynen de bal naar Arouna Kone en die maakte er vrij simpel 1-2 van. Dat was de druppel voor enkele supporters van Galatasaray. Zij liepen het veld op om hun ongenoegen te uiten. PSV bleef in de onrustige fase toch overeind en lijkt zo bijna zeker van een plek in de volgende ronde. [AN]