Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax kent geen problemen met Wien
Dirk Pieters

Ajax kende donderdagavond geen probleem met Austia Wien. De Amsterdammers wonnen hun thuiswedstrijd met 3-0. Klaas Jan Huntelaar was met zijn twee doelpunten de man van de wedstrijd. Ook Manucharyan pikte zijn doelpuntje mee.

Al snel werd duidelijk dat Ajax een maatje te sterk was voor Wien. Het drukte de bezoekers meteen terug op de eigen helft. Dat resulteerde in enkele kansen, maar scoren zat er in de beginfase niet in. De Oostenrijkers kregen 茅茅n kans, maar doelman Maarten Stekelenburg stond op de juiste plaats. Tien minuten voor rust opende Klaas-Jan Huntelaar de score. Ook Wien stak de neus nog eens aan het venster en scoorde de gelijkmaker. De scheidsrechter dacht er terecht anders over, het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Na de rust kwam Austria even opzetten en dat bracht Ajax in de problemen. De bezoekers kwamen steeds tot in het strafschopgebied, maar dan liep het steeds mis. Iets over het uur nam invaller Edgar Manucharyan alle twijfels weg. Drie minuten later zorgde Klaas-Jan Huntelaar, met zijn tweede treffer van de avond, voor de 3-0 eindstand. [TH]